На президента Російської Федерації Володимира Путіна готувавсяя збройний замах. Сербський бойовик Армін Алібашич, що нібито мав намір убити головного агресора, був затриманий у населеному пункті Нові-Пазар. У рюкзаку Алібашича виявили гвинтівку з оптичним прицілом. Інформація про це надійшла із сербських ЗМІ, передає Politeka.net. Офіційних коментарів з цього приводу правоохоронні органи поки не давали. У самого Путіна також мовчать про інцидент.

Повідомляється, що під час обшуків в квартирі Алибашича знайшли цілий склад зброї і символіку терористичної угруповання ИГИЛ («Ісламська держава Іраку і Леванту).

Певно, що 21-річний Армін готував замах на президента Росії під час його офіційно візиту в столицю Сербії Белград. Також наголошується, що прихильника ИГИЛ зупинив поліцейський патруль в селищі Потік, а приводом для обшуку став підозрілий рюкзак.

За словами боснійського експерта в області безпеки Джевада Галияшевича, передбачуваний терорист з великою часткою ймовірності не був одинаком і у нього є спільники.

«Ваххабіти, такі як Алибашич, достатньо підготовлені та озброєні для вчинення нападів, як на стратегічну інфраструктуру держави, так і на місця масового скупчення цивільного населення. Вони часто проходять відмінну підготовку, мають складне устаткування і можуть добре планувати нападу на захищених осіб», — заявив експерт.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто відзначити, що офіційний візит Володимира Путіна в Белград запланований на завтра, 17 січня.

Нагадаємо, Путін йде війною на Лукашенка: чекаємо настання.

Білорусь і Росія знаходяться на порозі повномасштабної інформаційної війни, і це вже не примарний прогноз, а цілком реальна ситуація.

Знай.uа писав, що раніше в Кремлі вперше прокоментували замах на Путіна.

У Сербії заявили, що прийняті всі заходи безпеки при візиті Володимира Путіна в Белград. Про це повідомив помічник президента РФ Юрій Ушаков для російського "Інтерфакс".

"Сербська сторона запевняє нас, що вживає всіх заходів щодо забезпечення безпеки візиту, плюс відповідні сербські служби знаходяться в плотнейшем контакті з нашими відповідними відомствами", - сказав Ушаков.

Нагадаємо, українців попередили, чого чекати від Путіна.

Раніше Знай.uа повідомляв, Путін обізвав автокефалію УПЦ двома словами.

Знай.uа писав, що у Кремлі розповіли, коли віддадуть Донбас.