В це важко повірити, але в цивілізованих країн існують політики, котрі обходяться без розкоші і не гребують спілкуванням із простими людьми – без піару і камер. Один із них – австрійський лідер, який добирається на роботу громадським транспортом і цілком нормально себе при цьому почуває.

Про це нагадав на сторінці у Facebook юрист, блогер Михайло Шнайдер.

Александер Ван дер Беллен
Александер Ван дер Беллен

"Це президент Австрії Александер Ван дер Беллен. Він їде на роботу. У звичайному вагоні метро. Без охорони. Без свити і кортежів. Уявляєте на його місці Петра Олексійовича? Або на крайній випадок, Володимира Борисовича?", - йдеться в коментарі під фото.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Олександр Ван дер Беллен (нім. Alexander Van der Bellen) - австрійський економіст і політик, лідер партії Зелених (Die Grünen - Die Grüne Alternative) в 1997-2008 роках. 4 грудня 2016 року обраний президентом Австрії, вступив на посаду 26 січня 2017 року.

Александер Ван дер Беллен
Александер Ван дер Беллен

Александер Ван дер Беллен
Александер Ван дер Беллен

Колись він, до речі, вельми здивувався, дізнавшись, що його прадід по материнській лінії виявився родом з Полтавської області.

Александер Ван дер Беллен
Александер Ван дер Беллен

"Я знав тільки про родинне коріння в Росії і Естонії, тепер я, очевидно, також трошки українець", - сказав австрійський президент.

Як відомо, минулого року в мережі з'явилася фотографія з президентом України Петром Порошенком, на якій він власноруч кладе валізу на полицю в рейсовому літаку з Лондона до Києва.

Втім, користувачі розділилися у своєму ставленні до такого вчинку глави держави.

Помічали у звичайному вагоні і дружину гаранта Марину Порошенко:

Дивіться: Ван дер Беллен: "Я - дитина біженців"

Нагадаємо, народний депутат від "Блоку Петра Порошенка" нещодавно з'явився в костюмі клоуна у прямому ефірі одного з телеканалів.

Як повідомляв "Знай.ua", відома російська телеведуча та політичний діяч Ксенія Собчак приїхала до Києва. Також "Знай.ua" писав, Білорусь і Росія перебувають на порозі повномасштабної інформаційної війни.