У передвиборчу гонку за президентське крісло офіційно вступили ряд кандидатів, які зареєстрували необхідні документи в ЦВК.

Решта бажаючих мають час на роздуми до 4 лютого, до того моменту буде доступна реєстрація. Проте вже 9 лютого українцям нададуть повний список бажаючих балотуватися. Хоча до 7 березня 2019 року потенційні кадидати зможуть знімати свої кандидатури.

Вибори відбудуться 31 березня 2019 року. Виборча компанія стартувала 31 грудня 2018 року. Про це інформує сайт kr24.

Офіційно зареєстрован кандидати для участі в виборах Президента України.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Віталій Купрій - 45-річний позафракційний народний депутат, на президентські вибори йде як самовисуванець.

Євген Мураєв - 42-річний позафракційний народний депутат і лідер партії "Наші", яка й висунула його на посаду президента.

Анатолій Гриценко - 61 рік, екс-нардеп кількох скликань. Був міністром оборони в трьох українських урядах.

Ігор Шевченко - 47 років. Екс-міністр екології та природних ресурсів України. Зараз - президент благодійної організації "Успішна Україна". Безпартійний, самовисуванець.

Сергій Каплін - 39 років. Народний депутат, висуванець Соціал-демократичної партії

Валентин Наливайченко - 52 роки. Держслужбовець 1-го рангу. Висуванець від політичної партії "Цивільно-політичний рух Валентина Наливайченка "Справедливість".

Віталій Скоцик - 46-річний політик і економіст. Професор кафедри конярства та бджільництва Національного університету біоресурсів і природокористування України. Безпартійний, самовисуванець.

Андрій Садовий - 50-річний мер Львова. Висуванець політичної партії "Об'єднання "Самопоміч".

Крім того, про свої політичні амбіції заявляли: екс-глава СБУ (2003-2005) Ігор Смешко, артист Володимир Зеленський і політик Юлія Тимошенко (яка озвучувала свої наміри ще в жовтні 2018 року). Діючий глава держави Петро Порошенко поки не оголошував про свою участь у виборах.

Нагадаємо, колишній народний депутат від фракції "Свобода" викладачка НУ "Львівська політехніка" Ірина Фаріон, відома, як затятий борець за українську мову, котра часто потрапляє через це у скандали, вважає, що Україну може врятувати лише президент-націоналіст.

Як повідомляв "Знай.ua", Порошенко схиляє Вакарчука підтримати його на виборах.

Також "Знай.ua" писав, що російських спостерігачів не пустять на вибори президента.