Серед 5 реальних кандидатів у президенти усі політичні старожили, крім Володимира Зеленського. Але їм немає альтернативних конкурентів.

Зокрема і Анатолія Гриценка альтернативним кандидатом не назвеш. Таку думку 24 каналу висловив політичний експерт Андрій Вігірінський.

"Він давно в політиці і є досить впізнаваною людиною. Хоча Гриценко виступає на цих виборах в образі об’єднавчого кандидата на етапі підготовки до першого туру виборів. До нього перетекла команда Саакашвілі, "єврооптимістів" – тих, хто має невисокі рейтинги, але сподівається потрапити разом з Гриценком пізніше до парламенту", - вважає політолог.

За словами експерта, що стосується лідера "АвтоЄвроСили" Олега Ярошевича - він відомий досить у вузьких колах. Його пізнаваність себе вже вичерпала і не визначальна для державної політики.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

"Щоб оцінити шанси лідера "АвтоЄвроСили", потрібно виходити з фактів. Ярошевич очолив рух людей, які відстоювали свої конкретні майнові інтереси. Вимагали від держави, мінімум, не рівних правил розмитнення автівок. Не надто висока морально-етична цінність, якщо брати її за основу передвиборчої кампанії. Євробляхи не відносяться до основних проблем, які хвилюють українців", – зауважує Вігірінський.

Експерт переконаний, що зараз альтернативний кандидат – той, який має певний досвід роботи в політиці або органах державної влади не більше п’яти років.

"Час прагматично сприймати політику. Альтернативний кандидат у президенти повинен бути молодим, харизматичним, але не голослівним. З певними статками. І під ці критерії знову ж потрапляють Вакарчук і Зеленський. Хоча на виборах може бути особистісне сприйняття виборцями м’якотілості Вакарчука і зв’язку Зеленського з олігархом Коломойським. Але жоден наразі документи на реєстрацію не подавав. І альтернативних більше немає", – наголосив Андрій Вігірінський.

У свою чергу експерт відзначає, що альтернативним політикам немає звідки взятися. В Україні відсутні такі традиції.

"Олігархи одні й ті самі, гроші відповідно в одних і тих же руках. А альтернативних політиків треба виховувати, поступово проводити в місцеві органи влади, парламент, знайомити з людьми, давати розвиватися", - додав він.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що один з відомих українських журналістів заявив, що непомітно для всіх Арсен Аваков бере участь у політичній гонці і є дуже важливою персоною.

Як повідомляв портал "Знай.иа": передвиборна гонка в Україні традиційно супроводжується численними обіцянками і запевненнями кандидатів, які обіцяють змінити життя українців на краще і виправити все, що накоїла попередня влада.

Також "Знай.иа" писав, що адміністрація Facebook суттєво посилить правила напередодні президентських виборів в Україні. За всі порушення покарання буде більш жорстким, що дасть можливість уникнути фейкових новин і шкідливою агітації.