Сьогодні, 17 січня, фракція Народний фронт виключила зі свого складу народного депутата Юрія Тимошенка.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що відповідне рішення було прийнято під час чергового засідання фракції.

Крім того відзначається, що основною причиною такого кроку фракції став намір Тимошенка балотуватись у президенти України.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Разом з тим варто відзначити, що у середу, 16 січня, президент України Петро Порошенко провів у Києві зустріч з іноземними дипломатами, в ході якої обговорили тему президентських виборів, які відбудуться вже навесні 2019 року.

В ході зустрічі з дипломатами Порошенко розповів про те, що Росія вже намагається вплинути на хід виборів в Україні.

Президент заявив, що операція по втручанню Росії в президентські і парламентські вибори в Україні ведеться повним ходом:

"2019 рік буде визначальним. У Кремлі до нього готувалися ретельно і довго. Що планують в Москві - не секрет. Власне, керівництво Росії цього особливо і не приховує - провести на президентських і парламентських виборах в Україні підконтрольну собі владу", - відзначив Порошенко.

Глава держави переконаний, що метою Москви є гальмування і подальша повна зупинка демократичного розвитку України, а також зміна вектора з європейського та євроатлантичного напряму в так звану російську сферу впливу.

Порошенко уточнив, що Кремль зробив ставку на підрив України зсередини, оскільки усвідомив, що спроба військового вторгнення "закінчиться для окупантів плачевно".

Крім того варто відзначити, що у вівторок, 15 січня в Центральній виборчій комісії свої кандидатури в президенти України подали ще три людини.

Згідно з даними, які внесли кандидати, народний депутат Євген Мураєв - кандидат від партії "Наші", Віталій Купрій – самовисуванець, а колишнього міністра оборони Анатолія Гриценка висунула його партія "Громадянська позиція".

Як відомо, на сьогоднішній день в ЦВК зареєстровано вісім кандидатів. Крім перерахованих вище, участь у передвиборній гонці візьмуть народний депутат Сергій Каплін, мер Львова Андрій Садовий, професор Віталій Скоцик, екс-міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко і екс-глава СБУ Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, Парубій жорстко вилаяв Новинського.

Як повідомляв "Знай.ua", Вакарчук і Зеленський вщент рознесуть старих політиків.

Також "Знай.ua" писав, хто воюватиме за президентство, оголосили список зареєстрованих.

Кандидати у Президенти України 2019 - хто подав документи у ЦВК