Американський есмінець USS Donald Cook (DDG-75) направляється в Чорне море. Візит має у намірах продемонструвати взаємодію ВМС у досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні.

Про це йдеться у повідомленні командування 6-го флоту ВМС США. Наразі корабель проходить протоку Дарданелли і Босфор. Про це йдеться у повідомленні посла України в США Валерій Чалий.

"ВМС США продовжують надавати підтримку нашим союзникам і партнерам у загальних регіональних інтересах для забезпечення стабільності на морі. Наш візит продемонструє взаємодію ВМС у досягненні загальних цілей безпеки в цьому регіоні", - наголосив командир есмінця Метью Пауел.


Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадаємо, раніше йшлося, що угода по Азовському морю між Україною і Росією від 2003 року складається з п'яти статей. Одна з них – делімітація акваторії моря так і не була реалізована. Сторонам вдалося лише визначити крайні точки.

Про це повідомила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль в одному з інтерв'ю.

Зеркаль стверджує, що в разі, якщо Україна денонсує угоду в односторонньому порядку, то вона нічого отримає з точки зору додаткових прав.

Як повідомляв портал "Знай.uа" українці дадуть бій на американських катерах: підготовка завершена. У ВМС Збройних сил України завершився другий етап підготовки екіпажів нещодавно отриманих патрульних катерів типу Island.

"Знай.uа" писав, що після обстрілу і захоплення українських кораблів Росія влаштувала блокаду в Керченській протоці, що стало причиною декількох ПП в акваторії.

Так, через закриття протоки, в Чорному і Азовському морях скупчилися сотні торговельних суден, які йшли в порти Бердянська і Маріуполя.