Скандал із забороною фільму за участю кандидата в президенти України Володимира Зеленського ("Кохання у великому місті 2") набирає обертів, особливо після розслідування стосовно бізнесу в РФ та спростування з боку самого гумориста.

Нещодавно заступник голови громадської ради Міністерства культури РФ Павло Пожигайло заявив, що не бачить причин відмовляти у фінансуванні фільмів компаній, пов'язаних з Володимиром Зеленським.

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

"А чому він (Зеленський - ред.) не може цього робити? Якщо людина нічого поганого для Росії не зробила, що дозволило б включити її до списку санкцій, то нехай знімає. Тут є два вушка голки. Перше: конкретно фігура Зеленського. І якщо до нього є питання, то їх треба поставити і вжити заходів. Друге: це фільми. З моєї точки зору, це не пов'язані одна з одною історії. Якщо фільм знято, і ми вважаємо, що він не повинен бути на російському екрані, то відповідні ради можуть не підтримати фінансування цієї сценарної заявки", - сказав російський посадовець.

При цьому, говорячи про діяльність Зеленського, Пожигайло підкреслив, що, на його думку, вона "є корисною для Росії".

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Як відомо, Зеленський визнав, що володіє активами в Росії. Згідно з розслідуванням проекту "Схеми", компанія Green films взяла участь і успішно пройшла відбір у конкурсі на отримання державного фінансування в Росії фільму "Вниз".

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Згодом Зеленський розповів, що він співвласник офшорної компанії Green Family LTD, якій в свою чергу належить компанія Green films (працює в Росії). Крім того, Green Family LTD досі отримує доходи з продуктів, які були випущені в Росії до 2014 року, зокрема, з серіалу "Свати".

Дивіться: бізнес Зеленського в РФ

Одразу після юридичної експертизи він прийняв рішення вийти зі складу власників кіпрської компанії.

Права на показ фільму "Любов у великому місті" придбав "Перший канал" ще десять років тому, і тепер кожен раз, коли фільм транслюють в ефірі, вони платять гроші на рахунок Green films.

"Ми б хотіли ці компанії закрити, але на превеликий жаль, ми не маємо такої можливості, тому що не можемо туди самі поїхати. Такі завдання на закриття компанії були поставлені, але проти Володимира, проти "Кварталу" в РФ порушили кримінальні справи, і приїхати туди не є можливим", - стверджує керівник партії "Слуга народу" Баканов.

Дивіться: "Ми вийдемо з кіпрської компанії" - Зеленський про кінобізнес в Росії

Нагадаємо, Зеленський оцінив шанси на перемогу.

Як повідомляв "Знай.ua", у мережі висміяли конкурента Зеленського. Також "Знай.ua" писав, Зеленський розповів, хто ще з "Кварталу 95" йде в президенти.