У команді гумориста Студії "Квартал 95", кандидата у президенти України Володимира Зеленського визначилися, як можна забезпечити прозорі вибори навесні 2019 року.

На офіційному ресурсі у Facebook представники Зеленського радять, аби не допустити переписування протоколів голосування, забезпечити відкритий контроль за підрахунком голосів та захистити результати голосування, спробувати використовувати систему відкритої бази фотокопій протоколів — e-Vybory.org.

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

Як відомо, e-Vybory.org незалежний проект, що не пов’язаний із жодною політичною партією. Як це працює?

Система е-голосування:

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

— незалежна від партій, розроблена організацією "Електронна демократія";

— має надійну ідентифікацію, використовується BankID або електронний підпис;

— дані доступні для всіх.

Особливості використання системи:

Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року
Володимир Зеленський, кандидат у президенти України 2019 року

— фотографуєш заповнений протокол на виборчій дільниці;

— відкриваєш лінк e-vybory.org;

— тиснеш кнопку "Надіслати протокол";

— підтверджуєш свою особу за допомогою електронного цифрового підпису або за допомогою сервісу BankID;

— надсилаєш фото і перевіряєш зарахований голос.

Як відомо, 21 січня політична партія "Слуга народу" на позачерговому засіданні в понеділок прийняла рішення про висунення шоумена, художнього керівника студії "Квартал 95" Володимира Зеленського кандидатом в президенти України – рішення було одноголосним.

Відбувся також перший з'їзд партії у довільній, неофіційній формі, на ньому швидше святкували початок роботи, аніж обговорювали серйозні питання. Хоча сам Зеленський підтримує якраз такий формат, тому що він не схожий на звички політиків зі "старої влади".

Дивіться: "Порошенко питав мене чи йду я в президенти" - Зеленський

Нагадаємо, у мережі висміяли конкурента Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", гуморист Володимир Зеленський нещодавно зізнався: він не єдиний представник Студії "Квартал 95" із політичними амбіціями – пообіцяв, що незабаром вся Україна дізнається про це прізвище, але поки що триматиме його у таємниці. Також "Знай.ua" писав, Зеленський визначився, що зробить із ПриватБанком після виборів.