75% судових витрат зобов'язаний виплатити НАК "Нафтогаз України" компаніям олігархів Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. Лондонський міжнародний комерційний арбітражний суд LCIA прийняв таке рішення. Про це у вівторок, 22 січня, повідомляє Бізнес.Медіа з посиланням на юридичну фірму Fieldfisher.

Fieldfisher представляла інтереси Коломойського і Боголюбова в рамках судових розглядів з НАК "Нафтогаз". Зазначимо, у судовому спорі йдеться про суму більше 3 мільйонів фунтів стерлінгів (3,8 млн дол.). Суперечка стосувалася питання виконання акціонерного угоди по компанії ПАТ "Укрнафта", яка є найбільшим нафтовидобувальником в Україні.

Відомо, що 50%+1 акція "Укрнафти" належать НАК "Нафтогаз України", а 43% акцій - у фірм, пов'язаних з Коломойським і Боголюбовим. Фактично, вони контролюють діяльність компанії. У розпорядженні акціонерів і фінансові потоки "Укрнафти".
Як відомо із засобів масової інформації, менеджери Коломойського вивели з рахунків "Укрнафти" понад 11 мільярдів гривень під виглядом передоплати. Через це податковий борг державної компанії перед бюджетом перевищив 27 мільярдів гривень.

Нагадаємо, Зеленський ошелешив українських корупціонерів: немає винятків, приберемо.

Тепер Володимир Зеленський розповів, що, раптом виграє президентські вибори, ліквідує "всю корупцію" в Україні і встановить для всіх без винятків однакові правила. Про це він сказав у інтерв'ю "Українській правді", опублікованому 21 січня.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

[quote author=""]"Всю корупцію приберемо… Всім поставимо однакові правила. Закон у нас єдиний для всіх, один для всіх. Як на юрфаці мене вчили, так і

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський зізнався, хто на нього впливає: зовсім не Коломойський.

Також "Знай.ua", Коломойський заявив: Коли за столом сядуть Ахметов, Пінчук, Фірташ та інші під егідою президента, я б став Парасюком, щоб всіх поставити до стінки.