У вівторок, 22 січня, державний концерн "Укроборонпром" підписав Меморандум про співпрацю з ізраїльською компанією Elbit Systems Ltd. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства оборони України.

Уточнимо, що документ було підписано під час офіційного візиту в Ізраїль міністра оборони України Степана Полторака.

"Документ визначає подальший розвиток спільних проектів з систем забезпечення зв'язку, спостереження і розвідки для сухопутних і повітряних сил, повітряно-рятувального обладнання, радіолокаційних станцій, обладнання для захисту портів, модернізації бронетанкової техніки", - сказано в повідомленні.

Степан Полторак

Варто відзначити, що меморандум також передбачає реалізацію подальших проектів, які будуть відбуватися в рамках використання механізмів обміну технологіями і практичного досвіду застосування нових озброєнь.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У Міноборони додали, що Elbit Systems Ltd є високотехнологічною компанією, яка займається реалізацією оборонних програм у всьому світі, розробкою і постачанням широкого спектру повітряних, сухопутних і військово-морських систем, а також продуктів для забезпечення оборони і національної безпеки.

офіс Elbit Systems Ltd

Раніше повідомлялося, що Україна таємно домовилася з російською компанією ТВЕЛ продовжити контракт на поставку ядерного палива для енергоблоків українських АЕС до 2025 року. Примітно, що угода нібито була укладена між країнами після припинення дії рамкового Договору про дружбу України з РФ.

Нагадаємо, що Петро Порошенко в ході офіційного візиту в Ізраїль зустрівся з заступником предстоятеля Єрусалимського патріархату, генеральним секретарем, архієпископом Аристархом.

Як повідомляв портал Знай.иа, Україна і Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі між двома державами. Документ було підписано під час візиту Петра Порошенка в Єрусалим.

Також портал Знай.иа писав, що Петро Порошенко зустрівся з турецьким лідером Реджепом Ердоганом. У ході розмови президенти обговорили досить велике коло найважливіших питань. У тому числі і укладення двосторонньої торговельної угоди між країнами.