Генеральний секретар Ради Європи Ягланд запросив українську делегацію в Парламентську асамблею Ради Європи. Офіційно в запрошенні йдеться "про обмін думками".

Про це в кулуарах ПАРЄ розповів журналістам народний депутат Григорій Логвинський, повідомляє Укрінформ .

"Завтра він нас запросив на "поговорити". Це дивно, адже генеральний секретар раніше не дозволяв собі якихось особливих запрошень для української делегації. Буде цікаво послухати, якою буде тема розмови", - зазначив Логвинський.

Він уточнив, що офіційно в запрошенні говориться "про обмін думками".

Чинний генсек РЄ Ягланд підтримує скасування санкцій, введених проти російської делегації за окупацію Криму і агресію проти України. РФ застосувала фінансовий шантаж організації і перестала платити внески в її бюджет.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Варто зазначити, що бюро ПАРЄ (Парламентської асамблеї Ради Європи) змінило правила формування комітетів, що призвело до негативних наслідків для України. Зокрема, нашу країну з позбавили місць в регламентному комітеті, що працює над зняттям санкцій з Росії.

Нагадаємо, голова американської делегації, заступник держсекретаря Андреа Томпсон назвала зустріч з представниками МЗС Росії за Договором про ліквідацію ракет середньої і меншої дальності прикрою.

Як повідомляв портал Знай.ua, сайт з акредитаційної формою на конкурс "Євробачення" з невідомої причини перестав відповідати на запити користувачів, що проживають на території Російської Федерації. З цією проблемою першими зіткнулися російські журналісти, які вирішили подати заявку на акредитацію на конкурс.

Також Знай.ua писав, ПАРЄ ухвалила резолюцію, згідно з якою Росію визнано окупантом.