Євросоюз потребує приходу до влади в Україні нових політичних сил, здатних мирним шляхом врегулювати конфлікт на Донбасі. Відсутність у нинішнього керівництва країни політичної волі до мирного діалогу, незатухаючий збройний конфлікт, тяга до войовничої риторики та загострення суспільних протиріч перетворює Україну на справжню загрозу європейській безпеці. Про це заявив заступник голови партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Савченко під час виступу на комітеті зимової сесії Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Політик підкреслив, що в ЄС зростає напруга у зв'язку з відсутністю в Україні мирних ініціатив на вищому державному рівні. «Брак політичної волі до миру, незатухаючий збройний конфлікт, тяга до войовничої риторики та загострення суспільних протиріч перетворює Україну на справжню загрозу європейській безпеці», - цитує виступ Савченка в ПАРЄ прес-служба партії «РОЗУМНА СИЛА».

Савченко застеріг, що не варто плутати стурбованість ситуацією в Україні з любов'ю до нашої країни, «якою спекулюють пропагандисти-євроатлантисти».

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

«Наша поведінка на міжнародній арені і всередині європейських правових інститутів суперечить демократичним принципам. Європейці намагаються врегулювати українську кризу, захиститися від безвідповідальності нинішнього правлячого класу. Тому вкрай потребують нових сил, здатних вести переговори, йти на компроміси, запропонувати і втілити миротворчі ініціативи», - заявив Савченко.

Також під час свого виступу в ПАРЄ Савченко торкнувся проблеми трудової міграції українців до ЄС після отримання нашою країною безвізового режиму з Європою.

«Приплив нелегальної робочої сили з України загрожує європейській соціальній політиці і стабільності в цілому. Безвіз мав долучити українців до європейських цінностей, відкрити доступ до нового укладу життя. Замість цього їм скористався європейський бізнес для залучення дешевих трудових ресурсів: падають соціальні стандарти, знижуються доходи, не платяться податки. Все це викликає роздратування у простих європейців і створює додаткові ризики для влади. Парламентарії стурбовані тим, як зберегти спрощений візовий режим, але при цьому повернути трудову міграцію в правове поле», - заявив політик.

«Наша влада нічого не робить для того, щоб зупинити відтік українців за кордон, адже працевлаштування співвітчизників в Європі знімає необхідність створювати робочі місця в Україні», - додав Савченко.

Нагадаємо, раніше мирні ініціатив «РОЗУМНОЇ СИЛИ» підтримали в Євросоюзі. Зокрема, восени минулого року в рамках зустрічі делегації партії на чолі з головою Олександром Соловйовим з депутатами парламенту Німеччини, членами Європарламенту, євродепутати підтримали партію і пообіцяли підняти питання мирних ініціатив «РОЗУМНОЇ СИЛИ» і тиску на неї з боку влади на засіданні ПАРЄ.