Адвокатів поранених українських моряків і представника СБУ поінформували, що найближчим часом їх переведуть до СІЗО.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відзначається, що російська влада прийняла рішення про переведення зі спеціальної лікарні до медчастини СІЗО "Лефортово".

У свою чергу адвокати розповіли, що українські моряки ще не готові до переведення у СІЗО.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Так, сьогодні мій колега отримав таке повідомлення від слідчих. Коли саме планують ніхто не говорить. Напевно на наступному тижні", - сказав адвокат.

Більше того відзначається, що на руці одного з українців з незрозумілих причин з'явився набряк. Російські лікарі відразу ж розповіли, що це через користування експандером, проте не пояснили, де він міг його взяти.

"Звичайно дивує формулювання про те, що набряк з'явився через користування еспандером. Це говорить про непрофесійний підхід з боку лікарів. Адже ми всі бачили, що набряк не зійшов з моменту операції, ми бачили його під час продовження запобіжного заходу 15 січня. В такому ж стані він був 22 січня. Після операції йому не пояснили, що можна робити, а що ні, фактично сказавши - "сам розминай", - розповів адвокат.

Разом з тим варто відзначити, що український режисер, а нині політв'язень Олег Сенцов надіслав листа, в якому розповів, що займається спортом, майже повернувся в свою вагу, і що у нього все добре, про що повідомив правозахисник Микола Щур.

"Передає привіт всім українським полоненим морякам і слова вдячності всім волонтерам, які їм допомагають".

Також він уточнив, що листа Сенцов написав у четвер, 17 січня. У свого чергу перша віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що отримувала листи від політв'язня.

Вона повідомила, що: "Олег пише, що дуже важливо, що держава нарешті серйозно зайнявся підтримкою українського кіно і книги. Пише, що планує порадувати українців своїми новими книгами, сценаріями і фільмами. Також Олег вважає дуже важливими ініціативи і увагу до інклюзивної освіти ".

До цього Сенцов вже слав листи Геращенко, в яких розповідав про те, що написав роман відразу після закінчення голодування.

Нагадаємо, українського полоненого можуть відпустити.

Як повідомляв "Знай.ua", Путін занурився в "приватну" ополонку на Водохреща, соцмережі - в істериці.

Також "Знай.ua" писав, що міжнародна заява дала українцям надію.

Жартують та усміхаються: українські моряки зраділи підтримці небайдужих у райсуді Москви