Посол США в Україні Марі Йованович розповіла про очікування від президентських виборів в Україні.

Про це повідомляють ЗМІ.

Зокрема, посол розповіла, що на даний момент Україна перебуває у найкритичнішому періоді своєї історії, і лише народ може вирішувати подальшу долю країни.

"Не треба говорити вам, що Україна вступає в критичний період, пов'язаний з виборами, що наближаються", - заявила Йованович. На її переконання, "тільки український народ повинен обирати шлях майбутнього для України". "Кого підтримують Сполучені Штати на цих виборах? Не думаю, що ви здивуєтеся, якщо я скажу: ми підтримаємо український народ", - підкреслила Йованович.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Крім того дипломат відзначила, що нинішня влада США сподівається, що жодні напівкримінальні елементи не зможуть завадити українцям зробити всій вибір. Адже вже неоднаразово було помічено, що перед кожними виборами членів виборчої комісії залякають або ж підкуповують.

"У міру того, як просувається сезон президентських виборів, ми, в США, поділяємо очікування українського народу: що "тітушки" не частиною цих виборів; що людям, зайнятим у виборчих кампаніях, не варто боятися того, що їх будуть бити або переслідувати ; що в селах неможливо буде купити голоси виборців; що росіяни або який-небудь із кандидатів не використовують дезінформацію, щоб розмивати істину, і що умови для повної участі всіх громадян України забезпечені належним чином", - підкреслила Йованович.

Вона також розповіла, що вибори у демократичнгих країнах є основним правом кожної особи та способом впливу на владу.

"Вибори є одним з священних прав і обов'язків у демократичному суспільстві. Україна, всі ви друзі, заслуговуєте виборчого процесу, яким будуть пишатися ваші громадяни і який буде відповідати обіцянкам Революції гідності", - заявила вона.

У той же час вона окреслила цілі, які, на її думку, необхідно відстоювати Україні.

"Україна повинна залишатися рішучої на своєму шляху до миру і реформ, зі стабільними і сильними принципами економічного зростання і захищеною принциповими і безкомпромісними західними цінностями", - переконана посол США.

Разом з тим варто відзначити, що комітет виборців України перерахував основні загрози російського втручання в майбутні вибори Президента та до Верховної Ради України.

У повідомленні підкреслюють, що найбільш потужне інформаційне втручання держави-агресора Росії в передвиборний процес в Україні найчастіше проявляється в трансляції аналогового телебачення РФ в прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей.

Нагадаємо, Зеленський запустив нову програму.

Як повідомляв "Знай.ua", Європа "кинула" Україну на мільярди.

Також "Знай.ua" писав, що Зеленський розповів про стосунки з Коломойським і Тимошенко.

В Україні розпал кампанії з виборів нового президента