Стало відомо, що секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов працює над створенням нової політичної партії з релігійним підтекстом. Так, він вже почав готуватися до парламентських виборів, які пройдуть цієї осені, повідомляє Politeka.

Буквально нещодавно Турчинов став координатором об'єднання протестантів «Всеукраїнський Собор». Варто відзначити, що до складу об'єднання увійшли люди, які пов'язані як з релігією, так і з політикою.

Олександр Турчинов

Заступниками Турчинова стали народний депутат від фракції «Народний фронт» Павло Унгурян, екс-народний депутат і колишній голова «Укравтодору» Петро Кравчук та політичний експерт Руслан Кухарчук.

Членами «Всеукраїнського Собору» також стали:

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Михайло Паночко – голова ради євангельських протестантських церков України, старший єпископ Української церкви християн віри євангельської.

Валерій Антонюк – голова Всеукраїнського союзу церков євангельських християн-баптистів;

Василь Райчинець – старший єпископ Союзу вільних церков християн євангельської віри України;

Андрій Тищенко – голова Духовного управління євангельських християн Української християнської церкви «Нове Покоління»;

Анатолій Калюжний – єпископ Собору незалежних євангельських церков України.

Олександр Турчинов

На думку деяких журналістів, наявність такої кількості політичних експертів у партії зовсім не збіг. Вони впевнені, що Турчинов готує фундамент для створення власної політичної сили.

Можна також припустити, що майбутня партія зосередиться на декларуванні «християнських цінностей». Відзначається, що Турчинов і Унгурян шукають підтримку на Заході. Зокрема, вони планують відвідати традиційний молитовний сніданок у Вашингтоні за участі президента США Дональда Трампа.

Нагадаємо, що президент України Петро Порошенко днями ухвалив таємне рішення РНБОУ про основні показники державного оборонзамовлення.

Як повідомляв портал Знай.uа, штаб Порошенка минулого тижня почав збір підписів на підтримку змін до Конституції з приводу вступу України в ЄС і НАТО.

Також портал Знай.uа писав, що Порошенко підписав важливу постанову Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 26 грудня 2018 року "Про підсумки введення воєнного стану в Україні".