Відновлювати Північно-Кримський канал на окупованому півострові не має сенсу без подачі води з України.

За планому окупантів, саме відновлення цього каналу мало врятувати Крим від посухи. Таку думку висловив російський незалежний експерт, кандидат геолого-мінералогічних наук Юрій Медовар, передає радіо Крим.Реалії.

"Ніякого сенсу немає. Витрата каналу - 300 кубометрів в секунду, дуже великий. Він приблизно на 80% забезпечував водою Кримський півострів. Я запропонував: "Хлопці, треба домовлятися з Україною. Без води в каналі ви не проіснуєте", - сказав експерт.

Також Медовар пояснив, що істотною причиною невдачі може стати тривалий простій каналу.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

"Коли він існує постійно, відбувається стаціонарне насичення. Тобто, канал не підживлює навколишнє середовище, а сам приймає воду. Уже чотири роки він не функціонує, він сухий, все потекло вниз - і для того щоб зараз знову все насичувати, ми втратимо на фільтрацію ще багато води", - пояснив геолог.

Нагадаємо, на півночі окупованого півострова Крим є проблеми з питною водо. Окупанти взялися за її вирішення.Для цього проросійська влада почала перекидання води з Білогірського водосховища у сусіднє – Тайганське.

Такий крок вони пояснюють "рясними зимовими опадами".

Підпорядковане окупаційній владі управління водного господарства та меліорації зазначає, що наразі у Білогірському водосховищі накопичено понад 20 мільйонів кубічних метрів води.

Крім того, кримчани, які раніше активно підтримували анексію Криму і політику Володимира Путіна, заговорили про нову катастрофу, яка повисла над півостровом. Тепер агресивні дії їм не здаються такими вже корисними і потрібними.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав українцям свою декларацію: вілла в Криму і чималий автопарк.

Раніше "Знай.ua" писав, що Україна забере у Росії Кавказ і Кубань силою. З історією не посперечаєшся.