Поки політики зчепилися в передвиборній гонці, а пенсіонери чекають заангажованих гостей з безкоштовною гречкою, можна розібратися, як зареєструватися на вибори - 2019, не виходячи з дому. Адміністративний суд України опублікував відео-інструкцію по тому, як це зробити. Про це читачам повідомив портал "Бізнес.медіа"

Для того, щоб знайти своє ім'я в списках виборців, досить зайти на сайт Державного реєстру виборців, а там в "Кабінеті виборця" вказати свої ім'я та прізвище, адресу електронної пошти та місце проживання. Після цих нехитрих дій вам на пошту повинен буде прийти код, необхідний для отримання підтвердження, номер і адресу виборчої дільниці.

ПОсле цього можна перевірити, чи є Ваше прізвище в списках, які вивішені в дільничній виборчій комісії або дійти до найближчого відділу ведення Державного реєстру своїми ногами.

Якщо ви не знайшли своє ім'я у списках - не біда, це можна виправити в органі ведення реєстру. Якщо Ви перебуваєте закордоном, потрібно написати заяви в дипустановах України, приклавши до них документи, що підтверджують особу. Якщо ви проживаєте на окупованій території, це теж не зовсім біда: ви можете включити своє ім'я в список виборців в будь-якому органі ведення реєстру.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Також, за бажанням, ви можете тимчасово змінити місце голосування. Це можна зробити, подавши заяву до органу ведення реєстру. У заяві Вам буде потрібно вказати ділянку, в якої ви бажаєте проголосувати. Звичайно ж, все це тільки за умови того, що ви - повнолітній громадянин України. Якщо ж виборча адреса знаходиться не в Україні, то відповідну заяву потрібно направити в орган ведення реєстру виборців в МЗС України.

Нагадаємо, що раніше портал "Знай.ua" писав про Вибори-2019:

Кандидат в президенти України, гуморист Студії "Квартал 95" Володимир Зеленський недавно презентував на офіційному ресурсі руху "Слуга народу" повний текст своєї передвиборної програми.

Також "Знай.ua" писав про те, що після того як співак Святослав Вакарчук заявив про відмову від участі у виборах президента, частина його електорату може перетекти до Володимира Зеленського, який вже подав документи в Центральну виборчу комісію для участі в гонці.

Раніше портал "Знай.ua" писав про те, що Вакарчук може увійти в історію, зказав "немає" Порошенко. Артист тричі змінював свою думку.