На зустрічі глави Кремля Володимира Путіна з президентом Молдови Ігорем Додоном, російський президент озвучив ультиматум.

Зокрема, слова президента РФ цитує так званий журналіст кремлівського пулу Дмитро Смірнов. Він у захваті від того, що його господар зміг привселюдно висунути шантаж і ультиматум президенту Молдови.

"Що означають слова Путіна Додону: Якщо в Молдові проголосують в кінці лютого на парламентських виборах за прихильників Додона, доступ продукції буде збережений. Якщо немає, доведеться самим їсти свої перці і пити своє вино. Ось завжди б Росія так недвозначно висловлювала свою позицію", - написав Смірнов.

Популярні новини зараз
Деяким пенсіонерам виплатять гроші за старі "недоліки" Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Є чим пишатися: який вигляд має перший український позашляховик, який плутають з іномаркою
Показати ще

У свою чергу, український політолог Олексій Голобуцький пояснив, як російський лідер намагається зараз вплутати Молдову у свою чергові витівки.

"Путін і президент Молдови Додон сьогодні в Кремлі. Кремль одну за одною знімає лицемірні маски, в котрих зображував "нормальну державу - таку ж, як інші". Сьогодні маємо відвертий, зафіксований на відео шантаж Молдови", - написав Голобуцький.

Експерт переконаний, що саме цей доказ брудної гри Путіна має лягти на столи всіх політиків Європи й світу: щоб відмовлялись вже від вбивчого самообману.

"Хоча насправді новина для України швидше добра. Нам від самого початку слід було жорстко фіксувати економічні й політичні взаємини з Молдовою - значно жорсткіше, ніж фата-морґана ГУУАМ, котра розповзатись почала ще під пальцями підписантів. Тоді би ні ми, ні вони не мали мороки з Тирасполем", - пише Голобуцький.

Політолог також нагадав про велику стратегічну помилку українських президентів, які "були значно менше зацікавлені в утвердженні суверенітету і міжнародного авторитету України".

"А тепер цілком може вийти. До обопільної вигоди і обопільного зміцнення державної незалежності - і України, і Молдови", - додав Олексій Голобуцький.

Журналіст кремлівського пулу Дмітрій Смірнов розмістив свіже фото: Путін і президент Молдови Додон сьогодні в Кремлі....

Geplaatst door Alex Golobuckij op Woensdag 30 januari 2019

Нагадаємо, за словами лідера Венесуели Ніколаса Мадуро, президент РФ Володимир Путін регулярно надає йому зброю. З такою заявою Мадуро виступив в ефірі російських ЗМІ.

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Санкційний подаруночок від США зробив життя Венесуели ще "солодше".

Також Знай.uа" писав про те, що Венесуела передумала виганяти дипломатів США з країни: погарячились.