Сьогодні, 31 січня, кандидат в президенти Анатолій Гриценко подав адміністративний позов про визнання протиправними дій Центральної виборчої комісії, повідомляє портал Знай.ua з посиланням на прес-службу політика.

Про це Гриценко повідомив на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

«Подав до суду на ЦВК. Через протизаконну вимогу до кандидата в президенти працювати з Державним реєстром виборців виключно в будівлі ЦВК. Згідно закону, розглянути цей позов суд має у стислі терміни – впродовж двох днів. Сподіваюся, суд скасує цю абсурдну вимогу - небачену в Україні ще ніколи», - пише Анатолій Гриценко.

Протиправність дій ЦВК по відношенню до кандидата стосується невідкладності отримання Анатолієм Гриценком бази даних списку виборців - Державного реєстру виборців, як це передбачено частиною 9 ст. 31 Закону України «Про вибори Президента України». Дії ЦВК є порушенням прав кандидата на пост Президента України, які унеможливлюють ведення виборчої кампанії та дають владі колосальні можливості для маніпуляцій зі списками виборців.

Анатолій Гриценко: досьє, біографія, сім'я, компромат, фото і відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Кандидат подав позов згідно ст. 273 КАСУ та вимагає суд розглянути його у вкрай стислі строки - впродовж двох днів.