Секретар РНБО Олександр Турчинов назвав неправдивими заяви кандидата в президенти Анатолія Гриценка про те, що він нібито "ховав" свого сина від участі в АТО.

"На відміну від екс-міністра оборони уряду Януковича Анатолія Гриценка, мій син в найважчі для нашої держави часи - влітку 2014 року, одразу після отримання диплома українського вузу, пішов добровольцем в Національну гвардію", - написав Турчинов у Facebook.

Олексій Гриценко (ліворуч) і Олександр Луценко (праворуч) на Донбасі
Олексій Гриценко (ліворуч) і Олександр Луценко (праворуч) на Донбасі

Як зазначив секретар РНБО, його син "прослужив півтора року - з літа 2014-го до початку 2016- го року, і тільки коли рівень протистояння почав знижуватися, звільнився з Нацгвардії".

"Я багато років знаю Гриценка, і можу привести безліч фактів, які доводять його боягузтво, брехливість і пусте позерство. Знаючи про це, він при кожному зручному випадку розповідає про свої мрії мене розстріляти або хоча б посадити", - заявив Турчинов.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Суперечка між Луценком та Гриценком: як це було

Син генпрокурора Юрія Луценка
Син генпрокурора Юрія Луценка

Днями між генеральним прокурором Юрієм Луценком і екс-міністром оборони, кадидат в президенти Анатолієм Гриценком розгорівся скандал. Гриценко заявив, що генпрокурор ховав сина від участі в АТО.

В свою чергу родина керівника ГПУ нагадала екс-міністру оборони, що їх син Михайло захищав батьківщину цілих півтора місяця. На що кандидат назвав генпрокурора брехуном. Він також заявив, що свого сина від фронту не ховався, "як це робили Порошенко, Луценко, Пашинський або "той же Турчинов".

Син генпрокурора Юрія Луценка
Син генпрокурора Юрія Луценка

Він додав, що якби сини президентів, прем'єрів, міністрів, глав адміністрацій, суддів, прокурорів були в АТО, то війна б уже закінчилася, "не було б торгівлі на крові, мародерства і необхідності в волонтерах - військових забезпечували б за першим дзвінком солдатів високопоставленим батькам ".

Дивіться: інтерв'ю з Гриценком

"Я завжди вважав неприпустимим використовувати сім'ї з метою політичної дискредитації. Але сьогодні дізнався, що кандидат в президенти Гриценко, намагаючись відповісти на питання Д. Гордона про причини його неучасті в АТО, заявив, що війна давно закінчилася, якби я не приховував сина від фронту. Даю 24 години "чесному" полковнику для вибачень ", - заявив Луценко в Facebook.

Генпрокурор підкреслив, що його син служив у 1 вогневому взводі 2 батареї 1 гаубичного дивізіону 55 Запорізької бригади.

Пізніше підключилася його дружина Ірина Луценко - вона збирається подати в суд на Анатолія Гриценка через його слова про її сина Олександра.

Син генпрокурора Юрія Луценка
Син генпрокурора Юрія Луценка

"Дізналася від кандидата в президенти Гриценка, що ми ховали свого сина від фронту. Наш Сашко, на відміну від бравого екс-міністра оборони, в 2014 добровольцем пішов на фронт", - написала Ірина Луценко.

Втім, Гриценко вибачатися навіть не думає, як виявилося, він готовий пройти тест на поліграфі, аби довести, що його слова правдиві.

Дивіться: інтерв'ю з Іриною Луценко

Нагадаємо, Луценко вимагає вибачень від Гриценка через слова про сина. Як повідомляв портал "Знай.ua", на Порошенка готували замах. Також "Знай.ua" писав, Ківа розповів, куди зникли жриці кохання в Україні.