На вибори Зеленського висуває його партія "Слуга народу". 24 канал пропонує ознайомитися з короткою біографією кандидата в президенти.

Народився Володимир Зеленський 25 січня 1978 року в Кривому Розі.

Освіта – Криворізький економічний інститут Київського національного економічного університету імені Вадима Гетьмана. Отримав юридичну освіту, але за фахом ніколи не працював, якщо не враховувати 2 місяці практики.

Кар'єра: у студентські роки Зеленський захопився КВК, створив театр мініатюр "Безпритульний". Вступив в криворізьку команду КВН "Запоріжжя – Кривий Ріг – Транзит". Трохи пізніше з'явилася команда "Збірна Кривого Рогу", а потім – команда "95 квартал". Зеленський став капітаном в команді, актором і автором більшості номерів.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

"95-й квартал" 4 роки виступав у Вищій лізі КВН, тому учасники команди практично жили в Москві і постійно гастролювали по країнам СНД. Ст. Крім жартів для Команди, Зеленський писав сценарії для корпоративних свят, телепередач, концертів.

У 2003 році між "95 кварталом" та компанією "Амік", яка керувала КВНом, спалахнув конфлікт. Полягав він у тому, що Зеленському запропонували залишитися в КВН на посади автора і редактора, але без команди. Зеленський відмовився і залишив КВК разом з командою.

Після цього "95 квартал" почав готували серію концертів з кращих номерів команди для телеканалу "1+1". У той же час Зеленський вів кулінарне шоу "Містер Кук". А в 2005 році на телеканалі "Інтер" стартувало шоу "Вечірній квартал". Зеленський було його ідеологом, автором, режисером і ведучим актором.

Команда "95-й квартал" переросла в "Студію Квартал-95". Її власниками є сам Зеленський, Борис Шефір та Сергій Шефір. Студія почала випускати ще ряд проектів, окрім "Вечірнього кварталу", – "Бійцівський клуб", "Україно, вставай". Автори студії писали сценарії для телепередач "Пісня року", "Полундра", мюзиклів "За двома зайцями", "Три мушкетери", "Дуже новорічне кіно, або ніч у музеї", фільмів, корпоративів.

Що стосується участі Зеленського в телепроектах, то він є актором і автором "Вечірнього кварталу", був ведучим "Бійцівського клубу", "Містера Кука", "Пісні року", "Службового романсу", учасником "Форту Буаяр", "Танців з зірками", провідним Crimea Music Fest, "Хочу в Віагру", є суддею і коміком у "Розсміши коміка", ведучим програми "Київ Вечірній", суддею шоу "Вишка", є провідним "Ліги сміху".

Зеленський також є сценаристом, продюсером і актором ряду фільмів і киномюзиклов. Найвідоміші з них – "Свати", "Слуга народу" (1 і 2), "Любов у великому місті" (1 і 2), "Службовий роман. Наш час", "8 перших побачень", "8 кращих побачень", "Я, ти, він, вона".

У 2010 році майже всі акції "Студії Квартал-95" викупила офшорна компанія Art Fox Studios. У Зеленського залишилася символічна одна сота відсотка. У 2018 році, за кілька днів до заяви Зеленського про участь у виборах президента, в реєстрі Міністерства юстиції змінилися кінцеві власники "Кварталу". Ними знову стали Зеленський і брати Шефіри, які заснували студію, а також довірена особа бізнесмена Ігоря Коломойського Тимур Миндич.

На сьогодні у Зеленського через посередників є 3 російські компанії, які займаються виробництвом фільмів і телевізійних програм в Росії: "Вайсберг Пікчерс", "Платинумфильм" і "Грін филмс".

Політична діяльність. Після виходу гумористичного серіалу "Слуга народу" і відповідного фільму, в кінці 2016 року почалися розмови про те, що Зеленський може бути кандидатом на пост президента України.

У 2017 році юристи "Студії Квартал 95" зареєстрували політичну партію "Слуга народу".

У новорічну ніч на 1 січня 2019 року рівно опівночі на каналі 1+1 показали заява Зеленського про те, що він вирішив балотуватися в президенти. Це сталося в той час, коли інші телеканали транслювали новорічне привітання Президента України Петра Порошенка.

21 січня 2019 року партія "Слуга народу" офіційно висунула Зеленського кандидатом у президенти. Він подав документи в Центральну виборчу комісію, яка зареєструвала його кандидатом.

Гроші і майно кандидата Зеленського. У декларації про свої доходи за 2017 рік Зеленський зазначив, що володіє будинком площею 353 квадратних метра і земельною ділянкою в 1200 квадратних метрів в селі Іванковичі на Київщині. Крім того, політик має 3 квартири в Києві площами 254, 198 і 131 метр квадратний. Зеленський разом з дружиною є власниками квартири у Великобританії площею 91 квадратний метр. А ще кандидат у президенти володіє 2 паркувальними місцями.

Дружина Зеленського Олена є власницею квартири на 129 квадратних метрів і паркувального місця в Ялті. Володіє дружина політика і квартирою на 284 квадратних метра в Києві, а також – 2 нежитловими приміщеннями в столиці на 305 і 337 квадратних метрів.

На третіх осіб зареєстровано 2 київські квартири Зеленського та його дружини площею 269 квадратних метрів і паркувальні місця.

Що стосується автомобілів, то кандидат у президенти має Land Rover (2016 року випуску), а його дружина Олена – Mercedes-Benz S 500 4 Matic (2014 року випуску).

Крім того, у Зеленського та його дружини є годинник марок Breguet, Tag Heuer, Roleх, Piaget, ювелірні вироби від Graff, Bovet, Breguet.

Сім'я Зеленських володіє борговими цінними паперами, акціями компанії, які прописані на Кіпрі і Британських Віргінських островах. Корпоративні права є в компаніях "Киноквартал", "Студія квартал-95", "Зелари Фіш", "Продюсерський центр "Ліга сміху", "Анімаційна студія 95", "Квартал ТВ", "Інвест Аніма", "Гауді Студіо" і "Квартал-концерт".

Зеленський є власником юридично оформлених фірм з пропискою в Україні, Італії, Кіпрі, Белізі і Британських Віргінських островах. У політика є також патенти, знаки для товарів і послуг.

Що стосується заробітків, то в 2017 році Зеленський отримав зарплату в розмірі 1 мільйон 586 тисяч 473 гривень, гонорари і роялті в незначних розмірах, страхові виплати в сумі 252 тисячі 310 гривень. Дохід від підприємницької діяльності кандидата в президенти склав 4 мільйони 347 тисяч гривень, дохід від надання майна в оренду – 1 мільйон 211 тисяч 676 гривень, відсотки – 609 тисяч 165 гривень.

На банківських рахунках Зеленський має 442 тисячі 387 доларів, 115 євро та 1 мільйон 187 тисяч 95 гривень. У готівці політик зберігає 285 тисяч доларів, 50 тисяч євро і 220 тисяч гривень.

Політична програма кандидата в президенти Володимира Зеленського. Насамперед, він зазначає, що йде в президенти на один термін. Обіцяє подати перший законопроект "Про народовладдя", який повинен формувати головні завдання для влади, зокрема через референдуми.

Зеленський також пропонує внести законопроекти про зняття недоторканності з президента, нардепів, суддів, про імпічмент президента та відкликання народного депутата. Кандидат пропонує проводити вибори до парламенту та місцевих рад за відкритими списками, а за "кнопкодавство" та прогули засідань – позбавляти мандатів.

Політик також пропонує провести референдум щодо вступу України в НАТО, а зарплату для українських військових зробити на "рівні натовських стандартів".

Зеленський обіцяє поставити перед гарантами Будапештського меморандуму і партнерами в ЄС питання щодо підтримки України у завершенні бойових дій на Донбасі, повернути тимчасово окуповані території і змусити Росію відшкодувати завдані збитки.

Також кандидат у президенти пропонує ввести суд присяжних для кримінальних злочинів.

Що стосується економіки, то своїми першочерговими завданнями політик називає детінізацію економіки, свободу конкуренції, розвиток внутрішнього виробництва, довгострокове кредитування та гарантії іноземним інвесторам.

Крім того, Зеленський пропонує запровадити "економічний паспорт українця", за яким можна буде накопичувати на своєму рахунку частину від продажу державою природних благ.

Серед пунктів в програмі кандидата в президенти є і відновлення програми молодіжного житлового кредитування і "гідне пенсійне забезпечення". При цьому прогнозовані суми виплат не вказані.

Політик пропонує автоматизувати всі публічні процеси, а голосування на виборах і референдумах проводити через інтернет.

Нагадаємо українці зворушливо привітали Зеленського з днем народження в соцмережах.

Як повідомляв "Знай.uа" Зеленский прийшов подавати документи кандидата в президенти України в Центральну виборчу комісію.

Рішення партії "Слуги народу" про висунення Зеленського як єдиного кандидата у президенти України було одноголосним.

Нещодавно відбувся перший з'їзд, який складно назвати партійними - звичайна зустріч, з бургерами і піцою, що, до речі, стало новим форматом, небаченим до цього в українській політиці.

Також "Знай.uа" писав, в мережі порівняли передвиборчі кампанії Зеленського та Вакарчука.