Лідер партії «РОЗУМНА СИЛА» Олександр Соловйов повторно подав документи про реєстрацію його кандидатом в президенти України на виборах 2019 року, заявив, що влада боїться його і партію «РОЗУМНА СИЛА». Про це він повідомив на прес-конференції в понеділок.

Лідер партії "Розумна Сила" Олександр Соловйов
Олександр Соловйов
Лідер партії РОЗУМНА СИЛА Олександр Соловйов: влада мене боїться

Раніше ЦВК відмовила в реєстрації кандидатом в президенти лідеру «РОЗУМНОЇ СИЛИ» Соловйову, побачивши в одному з пунктів його передвиборчої програми, встановлення миру на Донбасі.

Соловйов здивувався рішенню ЦВК щодо його кандидатури, оскільки подібні пункти про початок мирних переговорів є в програмах і інших політичних сил, однак це не заважає Центрвиборчкому реєструвати їх кандидатами в президенти на поточних виборах.

«Чому ті опозиційні сили, які 27 років сидять в парламенті і при владі, тільки змінюють фракції, сьогодні проходять на вибори Президента, а ми - нова опозиційна сила, яка робить все, щоб повернути країну народу, викинуті з цього процесу. Відповідь очевидна - влада просто боїться нас», - сказав Соловйов.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток
Показати ще

Він заявив, що не збирається миритися з цим рішенням і напередодні, в неділю, повторно подав документи до Центрвиборчкому, попередньо змінивши пункт програми, до якого у членів комісії виникли питання. При цьому він уточнив, що «юристи змінили тільки формулювання, суть програми не змінилася».

«Ми на цьому не зупиняємося. Я хочу подякувати тим людям, які нас сьогодні підтримують - це наші прихильники, наші однодумці. Я вчора повторно подав документи і повторно зареєструвався кандидатом на пост президента на цих виборах. Ми не зупиняємося, ми будемо йти до поставленої мети - все одно в цій країні настане мир, буде порядок і буде достаток », - заявив Соловйов.

Він додав, що сьогодні «РОЗУМНА СИЛА» є єдиною політичною партією, яка не тільки говорить про мир, а й готова робити для цього реальні кроки.

«Кожна партія намагається говорити про мир, але реальних кроків жодна партія не зробила. Тема миру повинна звучати. На Донбасі продовжують гинути мирні громадяни і українські солдати. Всіх влаштовує те, що на цьому можна заробляти, але до яких пір гроші будуть забирати наші душі?», - обурився політик.

Від відкинув звинувачення провладних сил на адресу «РОЗУМНОЇ СИЛИ». «Нас звинувачують, що ми з кимось не тим спілкуємося. Але відкрийте ж очі! Люди 27 сидять у Верховній Раді - у них бізнес в Росії, у них сім'ї в Росії, у них російське громадянство, а нам кажуть, що ми не такі, що ми не патріоти. Ми живемо тут, наші діти живуть тут, ми працюємо тут і робимо все на благо народу - чим ми не такі? Причина проста - тим, хто сидить в парламенті вигідно вішати локшину на вуха і розповідати народу, як вони за нього переживають », - додав він.

заступник глави Розумної Сили Олександр Савченко
Олександр Савченко
заступник глави РОЗУМНОЇ СИЛИ Олександр Савченко: Ми на цьому не зупинимося, цього вимагає народ

У свою чергу заступник глави «РОЗУМНОЇ СИЛИ» Олександр Савченко заявив, що пов'язує рішення ЦВК по Соловйову з програмою партії щодо підписання народної декларації про мир на Донбасі. При цьому він підкреслив, що рішення ЦВК не зупинить партію.

«Ми на цьому не зупинимося, це продовжитися, не тому що таке бажання у лідера партії, а тому, що цього вимагає народ, у нас підтримка народу є», - додав Савченко.

Нагадаємо, що третій з'їзд партії «РОЗУМНА СИЛА» 24 січня офіційно висунув свого лідера Олександра Соловйова кандидатом в президенти України. Вибори президента в Україні призначені на 31 березня 2019 року.