Будівництво Кримського мосту повністю порушує норми судноплавства в Керченській протоці, пише OBOZREVATEL.

Таку заяву зробив автор двох українських проектів Кримського мосту, інженер і мостобудівник Георгій Росновський. Фахівець прокоментував опубліковані дані про фактичні глибини акваторії порту Керч, який почав дрібнішати після будівництва мосту в Крим.

"Те, що вони будують – це жахливо. Навіть є документи, в яких сказано, що будувати міст там не можна через умови судноплавства, там висота під мостом усього 35 метрів – це неприпустимо, має бути не менше 50, а краще 70 метрів. Невелика частина мосту відкрита для судноплавства, а далі йдуть маленькі прольоти, це теж неприпустимо", – заявив Росновський.

Разом з тим, про проблеми судноплавства стосовно спорудження мосту йшлося ще 15 років тому.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Є лист тодішнього капітана Керченського порту, який писав, що в цьому місці не можна будувати міст, тому що судноплавний канал має повороти, але ж Керченська протока ширша, ніж судноплавна частина, через Кримський міст незрозуміло, де проходять межі судноплавства, тому деякі кораблі на мілину натикаються", – додав мостобудівник.

Інженер переконаний, що з цим можна боротися. Потрібно проводити роботи з очищення і поглиблення каналу, але для цього знову слід проводити дослідження і виділяти додаткові гроші.

Нагадаємо, міст Путіна вирішив "втекти" з анексованого Криму. Чергова ганьба окупантів, вже навіть не смішно.

Крім того, кримчани, які раніше активно підтримували анексію Криму і політику Володимира Путіна, заговорили про нову катастрофу, яка повисла над півостровом. Тепер агресивні дії їм не здаються такими вже корисними і потрібними.

Як повідомляв "Знай.ua", Зеленський показав українцям свою декларацію: вілла в Криму і чималий автопарк.

Раніше "Знай.ua" писав, що Кримський міст відірвався від берега і поплив до Путіна.