Країни Європейського союзу дійшли згоди з приводу врегулювання скандального проекту газопроводу "Північний потік-2".

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що влада Франції та Німеччини досягла згоди щодо подальшого будівництва газопроводу, запропонувавши альтернативні правки до директиви.

Варто відзначити, що напередодні Франція виступила проти реалізації "Північного потоку-2". Офіційний Париж зазначав, що не має бажання збільшувати залежність ЄС від російського блакитного палива та збирався підтримати зміну законодавства ЄС, яка ускладнить будівництво газопроводу.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

"Що стосується газової директиви, то ми досягли угоди, і це стало можливим завдяки тому, що Франція і Німеччина тісно співпрацювали", – сказала Меркель.

Таким чином лідери ЄС таки дали згоду на прокладку газопроводу в обхід України. Більше того віднині всі рішення відносно газопроводу буде приймати виключно Німеччина.

"Франція та Німеччина врегулювали суперечку навколо "Північного потоку-2" і досягли компромісу щодо поправок до газової директиви Євросоюзу. Сторони запропонували нову редакцію документа, яка не блокує російський проект. Редакція була показана послам країн ЄС в Брюсселі", – пише видання.

Ускладнити реалізацію проекту "Північний потік-2" шляхом внесення правок у газову директиву ЄС хотіла також Румунія за підтримки країн Центральної Європи.

Разом з тим варто відзначити, що Німеччина намагалась "спіймати Путіна на слові" щодо організації спостережної місії у Керченській протоці.

Так, за словами посла, ідея моніторингу ситуації у Керченській протоці виникла при прямих перемовинах канцлера Німеччини Ангели Меркель та очільника Кремля Володимира Путіна

"Путін тоді заявив, що готовий прийняти таких спостерігачів, експертів, які б простежили, як працює вільний прохід суден через Керченську протоку. Ми спробували спіймати його на слові", – розповів дипломат.

Проте він тут же додав, що моніторингова місія поки залишається лише на словах.

При цьому, посол розповів, що навіть існування місії не означає визнання російської анексії Криму.

"Адже треба виключити можливість того, що ця місія поставить під сумнів нашу політику невизнання незаконної анексії Криму", – пояснив дипломат.

Нагадаємо, Меркель та Макрон підтримали план Сайдіка, Путіну кінець.

Як повідомляв "Знай.ua", Німеччина визнала Гуайдо президентом Венесуели і обіцяє мільйони допомоги.

Також "Знай.ua" писав, що Путін у прямому ефірі вибухнув ядерною маячнею на адресу США.

Північний потік‑2 не підсадить Європу на російську газову голку