В Україні стартувала нова хвиля підписання договорів медустановами первинної допомоги з Національною службою здоров'я (НСЗУ), яка триватиме до 20 листопада 2019 року. Про продовження реформ повідомила відсторонена від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун Facebook.

"Почалася нова хвиля підписання договорів і на цей раз вона буде йти набагато довше. Установи, які не встигли підписати договір з НСЗУ, можуть подати заявку до 20 листопада 2019 року. Все так само - договори укладаються з комунальними та приватними клініками, а також лікарями ФАП. Необхідні документи подаються онлайн, через електронну систему охорони здоров'я ", - йдеться у повідомленні Супрун.

Супрун повідомила, що Національна служба здоров'я України в січні виплатила медустановам за договором 1,35 млрд грн, підписала договори з майже усіма комунальними закладами первинної медичної допомоги і дала більше часу, щоб підготуватися і також стати партнерами НСЗУ.

Сьогодні партнерами Нацслужби здоров'я вже стали 1185 медичних закладів, що становить 97% комунальних медустанов первинки. Серед них - 104 приватні клініки і 100 лікарів приватної практики.

Як акцентувала Супрун, "ефективні медустанови, які своїми умовами і ставленням мотивували пацієнтів підписувати декларації з лікарями, отримали більше фінансування і змогли підняти зарплати своїм лікарям до 16, 20 і навіть поки рекорд, 30 тисячі гривень і почати інвестувати в свій розвиток".

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У міру того, як зростатиме перелік таких закладів, буде збільшуватися якість обслуговування громадян і умови роботи медиків. І не тільки на первинній ланці медичної допомоги, додала Супрун.

"Чекаємо, коли суд розблокує роботу МОЗ, щоб подавати важливі рішення на розгляд уряду та продовжувати трансформацію системи охорони здоров'я. Зміни тільки починаються", - додала вона.

Нагадаємо, кір не пожалів підданих Супрун, викосив цілий департамент: МОЗ терміново закуповує вакцини.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям необхідна термінова вакцинація.

Також "Знай.ua" писав, що Супрун зіпсує життя хитрим батькам.