Європейці серйозно поставилися до розмахувань російського президента Володимира Путіна ядерною зброєю.

То ж у Франції відпрацювали "місію ядерного стримування". Про подробиці ядерних навчаннях французів передає "Діалог.UA".

Зазначається, що такі дії зі сторони європейців були вимушеними, бо останнім часом Кремль все частіше гримить ядерними боєголовками, намагаючись налякати Захід.

"У ЄС до погроз вже почали ставитися серйозно. Так, Франція провела симуляцію місії ядерного стримування. Місія тривала аж 11 годин. У ній французи задіяли крилату ракету, здатну нести ядерний заряд, а також винищувач Rafale," - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За словами експертів, ядерні вчення французів - це "послання Москві", яка з роками тільки нарощує агресивну політику.

Крім того, зазначається, що у Франції дуже потужна ядерна програма, на яку щорічно витрачається близько 4 мільярдів доларів. На озброєнні французів аж близько 300 ядерних боєголовок.

"Причиною стурбованості Європи став розрив американо-російського Договору про стримування ракет середньої і малої дальності (ДРСМД). Москва з цього приводу зробила ряд дуже серйозних заяв, в тому числі, прямо погрожуючи Європі ядерним ударом", - повідомляється.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що європейці повинні брати участь в спільних ядерних місіях в рамках НАТО.

Столтенберг вважає, що "мета НАТО - світ без ядерної зброї", але в той же час не можна відмовлятися від нього в односторонньому порядку. У виданні пишуть, що згідно непідтвердженими даними, на території Німеччини зберігається близько 20 одиниць американської ядерної зброї, яке було перевезено в середині двадцятого століття.

Як повідомляв портал "Знай.ua", з'явилася інформація, що в розпорядженні російської армії може перебувати не менше 64 крилатих ракет 9М729 (по позначенню НАТО - SSC-8). Ці ракети здатні нести ядерну бойову частину і пролетіти понад 500 км. У виданні зазначають, що ракети є не тільки в навчальному батальйоні на полігоні Капустін Яр в Астраханській області РФ і в Камишлові Свердловської області, але також в Моздоку (Північна Осетія-Аланія) і Шуї.

Також "Знай.ua" писав про те, що президент Російської Федерації Володимир Путін черговий раз епічно зганьбився і став мішенню для насмішок в соціальних мережах. У повідомленні говориться, що на цей раз господар Кремля зганьбився через заяву про створення Росією "гіперзвукової ракети наземного базування середньої дальності", спровокувавши появу їдких коментарів і насмішок.