Підтримати Уляну Супрун в суді прийшли кілька сотень людей з плакатами і яблуками. Суддя пішов приймати рішення.

Окружний адміністративний суд Києва розглядає апеляцію на рішення відсторонити Уляну Супрун від виконання обов'язків міністра охорони здоров'я. Після трьох годин засідання суддя, вислухавши сторони процесу, вийшов до кімнати для нарад. Він зазначив, що матеріалів у справі занадто багато, тому не гарантує, що рішення буде озвучено сьогодні, передає кореспондент LIGA.net.

До початку засідання перед будівлею суду пройшла акція на підтримку Супрун, на яку зібралися кілька сотень людей. Вони принесли з собою плакати і зелені яблука як символ здоров'я.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

Міністр юстиції Павло Петренко, який представляв у суді Кабмін, попросив скасувати раніше винесене судом рішення про відсторонення Супрун. Він пояснив, що розпорядження уряду про призначення Супрун першим заступником міністра охорони здоров'я не оскаржується і не може бути призупинено. Також, за його словами, наявність у Супрун подвійного громадянства не доведено.

Депутат Ігор Мосійчук, який подав на Супрун в суд, з'ясовував у її представників, чи зберегла Супрун американське громадянство. Мосійчук заявдяет, що, за наявними у нього даними, Супрун останні два роки перетинала кордон за паспортом іншої держави.

Також депутат від Радикальної партії питав Петренко, чому Супрун досі не міністр, а тільки виконувач обов'язків міністра.

Сама ж Супрун заявляє, що рішення суду про її відсторонення блокує роботу міністерства. Вона підкреслила, що через рішення суду не може підписати документи про лікування за кордоном 44 громадян України.

Нагадаємо, минулого тижня Окружний адміністративний суд Києва за позовом Мосійчука заборонив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я.

Однією з причин такого рішення стало те, що Супрун, за даними позивача, до сих пір має громадянство Сполучених Штатів, хоча в 2015 році отримала громадянство України. Нагадаємо, подвійне громадянство заборонене законодавством України.

Раніше "Знай.ua" писав: "Супрун відсторонили: як рішення скандального судді змінить життя українців".

Також "Знай.ua" писав: "Супрун дала українцям нову порцію" життєво важливих "рад: допоможуть дієти і ліки".

Крім того, "Знай.ua" писав: "Невгамовна Супрун підготувала для українців порцію" свіжих "реформ: чого чекати".