Держсекретар США підкреслив, що авторитарна Росія не здатна бути другом для держав, які хочуть свободи і суверенітету, повідомляє УНІАН.

Державний секретар США Майк Помпео закликав міністра закордонних справ Угорщини Петера Сийярто підтримувати Україну. Своє прохання держсекретар США висловив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сийярто в Будапешті. Спершу Помпео підтримав кроки Угорщини щодо посилення обороноздатності країни, в тому числі за допомогою Сполучених Штатів.

"Ці кроки в поєднанні із зобов'язанням Угорщини витрачати 2% ВВП на оборону і значну присутність в Афганістані зміцнює безпеку Угорщини і НАТО. Немає необхідності дивитися далі, ніж на Україну, найближчого сусіда Угорщини, щоб зрозуміти, чому це потрібно. І сьогодні я говорив з міністром закордонних справ про термінову необхідність підтримувати Україну і її прагнення до суверенітету і територіальної цілісності ", - підкреслив Помпео. "Ми не повинні дозволити Путіну вбити клин між друзями в НАТО", - підкреслює Помпео.

"Угорці дуже добре знають з історії, що авторитарна Росія не буде другом для свободи і суверенітету менших держав", - стверджує Помпео.

Одночасно з цим держсекретар США зауважив, що не тільки Росія хоче підірвати свободу в регіоні, але також і Китай. Нагадаємо, відносини України і Угорщини погіршилися після прийняття Верховною Радою нового закону про освіту в 2017 році.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Угорщина блокувала проведення засідань Комісії Україна-НАТО, заявляючи про нібито порушення прав угорців, які проживають в Україні, через положення закону про освіту, яким визначено, що мовою освітнього процесу в навчальних закладах є державна мова.

Сийярто вимагав від України внести зміни в закон про освіту і відкласти його реалізацію до 2023 року, інакше Будапешт блокуватиме важливі для України зустрічі на рівні Європейського Союзу і НАТО. 14 лютого 2018 року Кабінет міністрів схвалив законопроект (№ 8046), яким передбачається продовжити перехідний період імплементації мовної статті закону «Про освіту» до 2023 року.

Нагадаємо, раніше "Знай.ua" писав: "Лукашенко без бою віддав Білорусь Росії: подробиці."
Як повідомляв "Знай.ua", журналісти дізналися, для чого іноземцям псевдопаспорта фейковий "ДНР".