Російська Федерація вирішила скликати засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Про це повідомив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє UNN.

"12 лютого Відбудеться засідання Ради Безпеки ООН по ситуації в Україні на прохання Російської Федерації. Задекларований привід - четверта річниця підписання Мінську домовленостей", - доповідає прес-секретар.

За його словами, це - чергова "Димова завіса", метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН агресії Росії щодо України.

"Ми розглядаємо це (засідання - ред.) Як підміну понять, так звану" димову завісу "в стінах цієї організації, щоб відвернути увагу від інших процесів, які зараз відбуваються в ООН, власне Україна вперше ініціює широкомасштабне обговорення Россійської агресії з різних напрямків - гуманітарне, економічне, по безпеки, політичне в Генеральній Асамблеї ООН ", - сказав дипломат.

За його словами, спеціальне засідання планується на 20 лютого - в п'яту річницю початку конфлікту - в рамках нового пункту порядку денного Генасамблеї, Який провела Україна у вересні минулого року.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

А в "конструктивну роль Кремля у вирішенні ініційованого ним же конфлікту", переконаний дипломат, в ООН ніхто не вірить.

"Використовуємо можливість, щоб донести до відома міжнародної спільноти актуальну інформацію про події на сході України. В останні дні там російські бойовики обстрілюють українські позиції, в тому числі з запрещенно Мінську домовленості озброєння. Каже будемо також в тому, чому важливо зберігати тиск на агресора, поки на українському землю повернеться світ ", - зазначає Ніколенко.

Початок засідання планується на 17:00 за Київським часом.

Нагадаємо, для припинення конфлікту на Донбасі в лютому 2015 роки як Київ, так і проросійські сепаратисти з самопроголошених "Донецької і Луганської народних республік" підписала так званий "Мінськ-2". Незважаючи на це, головні пункти підписання тоді домовленостей досі НЕ виконані.

Раніше "Знай.ua" писав: "Куди Путін спустив гроші Європи, і як провалився план Заходу."

Також "Знай.ua" повідомляв про те, що Лукашенко без бою віддав Білорусь Росії: подробиці.