У вівторок, 12 лютого, відбудеться засідання Ради безпеки ООН, ініційоване Російською Федерацією.

Про це повідомив спікер Постійного представництва України в ООН Олег Ніколенко у Facebook.

За словами спікера, Росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН нібито через ситуацію на сході України, однак її справжня мета - відвернути увагу від обговорення агресії Кремля.

Офіційний привід зборів - чергова річниця Мінських домовленостей.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

"Справа в тому, що це - чергова "димова завіса", метою якої є відволікти увагу держав-членів ООН від першого комплексного обговорення в Генеральній Асамблеї ООН російської агресії проти України, яке заплановане на 20 лютого - в п'яту річницю конфлікту на Донбасі", - пояснив Ніколенко.

Окрім того спікер додав, що в ООН ніхто не вірить в конструктивну роль Кремля у вирішенні ініційованого ним же конфлікту. З цієї причини скликання Ради безпеки ООН Росією виглядає особливо цинічним.

Дипломат також зазначив, що Україна використовує цю можливість для того, що донести інформацію про реальну ситуацію на Донбасі.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"В останні дні на Донбасі російські бойовики обстрілюють українські позиції, в тому числі і з забороненого Мінську домовленостями зброї", - підкреслив він.

Ніколенко також додав, що вибір дати Путіним був невипадковим, адже на 12 лютого в ООН також запланована презентація Плану гуманітарного реагування для України на 2019 рік.

В Організації задекларували потреба в 163 млн доларах США для надання допомоги 2,3 мільйона українців, які постраждали в результаті російської агресії.

❗12 лютого відбудеться засідання Ради Безпеки ООН щодо ситуації в Україні на прохання Російської Федерації....

Geplaatst door Oleg Nikolenko op Maandag 11 februari 2019

Нагадаємо, Російська Федерація вирішила скликати засідання Ради безпеки ООН щодо ситуації в Україні. Про це повідомив прес-секретар Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко, повідомляє UNN.

Як повідомляв раніше Знай.ua, за словами представника Українського конгресового комітету Америки Андрія Добрянського, Путін не зупиниться ні перед чим.

Також Знай.ua писав про те, що іще один доказ незаконної присутності путінських найманців на окупованих територіях Донбасу знайшла українська громадська ініціатива "Права справа".