Заяву про вступ України до Європейського Союзу у 2023 році, пообіцяв подати нині діючий президент Петро Порошенко.

Таку заяву очільник країни зробив на 15-й щорічній інвестиційній конференції Dragon Capital, повідомляє видання УНІАН.

"Це публічне зобов'язання 2023 року подати заявку про приєднання до Євросоюзу", - заявив очільник держави.

Крім того, Порошенко наголосив, що підпише ухвалені Верховною Радою зміни до Конституції, щодо "стратегічного курсу України на набуття повноправного членства в Євросоюзі і в Організації Північноатлантичного договору (НАТО) на наступному тижні".

Популярні новини зараз
"Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"Сподіваюся, це буде в парламенті, публічно", - додав Порошенко.

Також журналісти нагадаюуть, що раніше Петро Порошенко обіцяв, що заявку про вступ до ЄМ подадуть у 2024 році. Таку заяву він зробив 29 січня на форумі "Від Крут до Брюсселя. Ми йдемо своїм шляхом".

Нагадаємо, держсекретар США підкреслив, що авторитарна Росія не здатна бути другом для держав, які хочуть свободи і суверенітету.

Державний секретар США Майк Помпео закликав міністра закордонних справ Угорщини Петера Сийярто підтримувати Україну. Своє прохання держсекретар США висловив на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ Угорщини Петером Сийярто в Будапешті. Спершу Помпео підтримав кроки Угорщини щодо посилення обороноздатності країни, в тому числі за допомогою Сполучених Штатів.

Крім того, Рада зобов'язала уряд і президента ввести Україну до Європейського Союзу та Організації Північноатлантичного договору (НАТО).

Як повідомляв "Знай.ua", з 7 лютого 2019 року в Україні діє новий Закон "Про валюті і валютні операції".

Також "Знай.ua" писав, що президент Петро Порошенко побував у Верховній Раді. Він виступив з трибуни парламенту перед голосуванням за зміни до Конституції щодо вступу України в НАТО і ЄС.