Український письменник Юрій Андрухович нещодавно у своєму блозі досить різко висловився стосовно наявних кандидатів у президенти, котрі подала одним списком ЦВК.

Розлютило його те, що дуже багато прізвищ у переліку, при чому деякі з них зовсім "не викликають захоплення":

Юрій Андрухович, український письменник та поет
Юрій Андрухович, український письменник та поет

" Можливо, це такий флеш-моб? Давайте-но всі наввипередки позаносимо папери до ЦВК – і наржемося до всирачки з онучі бюлетеня? Свідоме доведення ситуації до безглуздя? Свідоме приниження 35 мільйонів лохів?"

вибори в Україні
вибори в Україні

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Залишилось два дні: українців попереджають востаннє На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Я дивлюсь у список на їхні прізвища – й починаю відчитувати якісь потаємні знаки. Здебільшого фонетичні, але не тільки. Може, в цьому – в поєднанні одних прізвищ із другими – якісь важливі приховані месиджі? Може, Світовий Дух через їхні прізвища вправляється в іронічній поезії? Придивімось до поєднань і внутрішніх переходів. Може, сенс у них? Богомолець і Богословська. Шевченко і Шевченко. Мураєв. Корнацький і Кошулинський. Кривенко і Кривонос. Смешко, Ляшко і Скоцик. Вілкул, Габер. Дерев’янко і Носенко (до цих двох мені бракує Буратіно, але у списку не знаходжу). Наливайченко і Каплін. Балашов і Журавльов. Добродомов і Ригованов", пише Андрухович.

Юрій Андрухович, український письменник та поет
Юрій Андрухович, український письменник та поет

За його словами, така кількість могла бути вигідна хіба що для бюджету, але коли політикам пропонують менш прийнятні умови, вони б навряд чи хотіли реєструватися:

Юрій Андрухович, український письменник та поет
Юрій Андрухович, український письменник та поет

"Ригати вам, за перепрошенням, від цих персонажів не хочеться? Що це за мультик такий тупий, що за лялькова вистава в інтернаті для розумово відсталих? Якщо їх, кандидатів, буде ще більше, ніж тепер, то ми на них розбагатіємо. От буде їх 50 – то це треба 48 помножити на два з половиною. 120 мільйонів у наш державний бюджет! Ніби ті 120 мільйонів не з наших же кишень і витягнуто. А втім, що таке 120 мільйонів для такої країни? Дурниця, пшик. Ні, наступного разу, до наступних виборів президента (якщо в нас узагалі вони все ще будуть і наступного разу) слід радикально підняти грошову заставу. Не два з половиною, а 25 мільйонів! Цікаво, скільки їх побіжить реєструватися в такому разі? А якщо не 25, а 250 мільйонів? 250 мільйонів з носа, уявляєте?", - підсумував Андрухович.

Дивіться: "Мої тексти роблять боляче" (Юрій Андрухович)

Нагадаємо, на Зеленського готують масовану атаку.

Як повідомляв "Знай.ua", фанат Зеленського пояснив, чому не голосує за Порошенка.

Також "Знай.ua" писав що Вакарчук поскаржився на Зеленського.