Відповідальний за окупацію Донбасу помічник президента Росії Владислав Сурков написав статтю, в якій він назвав сучасну Росію "державою Путіна". Сурков зазначив, що вона залишиться такою на багато років.

Статтю оприлюднила російська "Независимая газета".

Владислав Сурков

"Російській історії відомі чотири основні моделі держави, які умовно можуть бути названі іменами їх творців: держава Івана Третього (Велике князівство/Царство Московське і всієї Русі, XV-XVII століття); держава Петра Великого (Російська імперія, XVIII-XIX століття); держава Леніна (Радянський Союз, ХХ століття); держава Путіна (Російська Федерація, XXI століття). Велика політична машина Путіна тільки набирає обертів і налаштовується на довгу, важку і цікаву роботу. Вихід її на повну потужність далеко попереду, то ж і за багато років Росія все ще буде державою Путіна, подібно до того як сучасна Франція досі називає себе П'ятої республікою де Голля, Туреччина (при тому, що при владі там зараз антікемалісти), як і раніше спирається на ідеологію "Шести стріл" Ататюрка, а США понині звертаються до образів і цінностей напівлегендарний "батьків-засновників", - написав Сурков.

При цьому Сурков назвав "путінізм" ідеологією майбутнього.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Необхідне усвідомлення, осмислення і опис путінської системи володарювання і взагалі всього комплексу ідей і вимірювань путінізму як ідеології майбутнього. Саме майбутнього, оскільки справжній Путін навряд чи є путіністом, так само, як, наприклад, Маркс - не марксист і не факт, що погодився б ним бути, якби дізнався, що це таке. Але це потрібно зробити для всіх, хто не Путін, а хотів би бути, як він. Для можливості трансляції його методів і підходів у майбутні часи", - вважає Сурков.

При цьому російський чиновник заявив, що "держава Путіна" розуміє народ і тому є "ефективною та довговічною".

"Уміння чути і розуміти народ, бачити його наскрізь, на всю глибину і діяти відповідно - унікальна і головна перевага держави Путіна. Вона адекватна народу, попутна йому, а значить, не схильна до руйнівних перевантажень від зустрічних течій історії. Отже, вона ефективна і довговічна", - підсумував Сурков.

Крім того, чиновник назвав окупацію Росією територій сусідніх держав "природнім і єдиним можливим" станом.

"Росія руйнуватися припинила, почала відновлюватися і повернулася до свого природного і єдиного можливого стану великої, такої, що збільшується і збирає землі спільноти народів", - додав Сурков.

Нагадаємо, новий ватажок "ЛНР" здав Суркова з потрохами.

Як раніше повідомляв портал "Знай.uа" Сурков "привітав" нового ватажка терористів, зрозуміти б з чим.

Також раніше портал "Знай.uа" писав про те, що кремлівський куратор окупованого Донбасу, радник російського президента Владислав Сурков провів секретну нараду з ватажками "ДНР / ЛНР" про подальшу долю псевдореспублик.