Президент Росії Володими Путін може використати для повномасштабного вторгення в Україну авіацію та ракетне озброєння.

Про це повідомив портал "POLITEKA" з посиланням на слова експерта з питань дослідження армії Михайла Самуся.

"Солідарний з нашим Центром, котрі вважають, що в даний час головна загроза з боку РФ не з наземного компонента, а з ракетно-авіаційного та морського, так як РФ повністю контролює Чорне море. Її сили перевищують не тільки українські, а й країн-членів НАТО в Чорноморському регіоні", - пояснив військовий експерт.

Михайло Самусь також заявляє, що Росія перекидає до кордону з Україною ракетні комплекси "Іскандер". Окрім цього, Путін скомандував, щоб ще частина російської армії та важкого озброєння перемістилася до кордону з нашою державою.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відповідно до думки експерта, перший удар російських збройних сил може припасти на українські штаби і пункти керування. Його головною метою для початку наступу є порушення систем управління, контролю і комунікації. Наземні війська Росії повинні вдарити тільки після цього.

Експерт упевнений, що Україна повинна вдосконалити свою систему протиракетної оборони для того, щоб зуміти дати гідну відповідь на агресію окупантів. Володимир Путін чудово розуміє, що зараз Україна вразлива.

"Нам би в цьому допомогли ракетно-зенітні комплекси Patriot. Тут питання стоїть військово-стратегічного плану. Наскільки ми є союзниками США, наскільки Вашингтон готовий нам надавати такі технології і розміщувати у нас такі установки. Так само я говорив би про інші напрямки. Наприклад, протиракетна оборона - спочатку ми ставимо американські системи, і потроху розвиваємо українські зразки", - резюмував Михайло Самусь.

Нагадаємо, українські бійці знищили вогневу точку разом з бойовиками: потужне відео.

Як повідомляв "Знай.uа", московські відьми влаштували шабаш для підняття путінської принади: позаурочне коло сили.

Раніше "Знай.uа" писав, Путін розсварить українців перед виборами: розкрито підлий план Кремля.