Студія "Квартал 95", лідером і керівником якої є шоумен і нинішній кандидат в президенти України Володимир Зеленський, заявила, що в її творчій діяльності та гастрольних виступах немає елементів передвиборної агітації за її художнього керівника.

Саме так студія "Квартал 95" відповіла на звинувачення громадянської мережі "Опора" в тому, що безкоштовний концерт в Ужгороді 9 лютого варто розцінювати як непрямий підкуп виборців і агітацію за кандидата в президенти Володимира Зеленського. Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

На запит видання в творчому об'єднанні заявили, що гастрольні виступи студії не містять передвиборної агітації.

"Базовим принципом колективу студії "Квартал 95" є відсутність будь-якої агітації в творчій діяльності взагалі, зокрема в гастрольних виступах" Квартал 95 ". Отже, поточний гастрольний тур, як і всі попередні тури, агітації не містить", - заявили в творчому об'єднанні.

Також кварталівці зазначили, що їхній гастрольний тур був запланований ще восени 2018 року в рамках гастрольного графіка артистів студії.

"Крім того, це не сольний виступ В. Зеленського, а концертна програма "Вечірній Квартал", в якій беруть участь всі актори компанії, в тому числі, В.Зеленський", - зазначили у студії шоумена.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді
"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

Звинувачення на свою адресу кварталівці "відбили", адресувавши звинувачення невідомим ворогам, які хочуть "організувати черговий хайп" навколо Зеленського.

"Заклики голосувати за або не голосувати за Володимира Зеленського або інших кандидатів під час концертів" Кварталу 95 "не здійснюються. Вважаємо, що всі звинувачення в незаконній агітації мають на меті спробу організувати черговий хайп в ЗМІ навколо одного з лідерів президентської гонки", - заявили в "Кварталі 95".

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді
"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

Однак, Зеленського вже встигли знову звинуватити в незаконній агітації.

Так, Комітет виборців України закликав кандидата в президенти Володимира Зеленського оплатити трансляцію фільму "Слуга народу-3" з виборчого фонду, оскільки розцінює в показі стрічки передвиборчу агітацію на його користь. Фільм має політичну тематику і позитивно зображує діяльність художнього персонажа Зеленського, а його назва ідентична до назви політичної партії, від якої Зеленський балотується на вибори.

З огляду на ці та інші факти у комітеті закликати Зеленського оплатити із виборчого фонду показ стрічки на телеканалах, які її транслюватимуть. В іншому випадку це буде порушенням Закону "Про вибори Президента України", який забороняє фінансування матеріалів передвиборної агітації поза межами виборчого фонду кандидата.

Нагадаємо, раніше громадська мережа "Опора", заявила, що виступ кандидата у президенти від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленського в Ужгороді "можна розцінювати як підкуп виборців".

Як повідомляв портал Знай.ua, під час зйомок "Слуги народу" Володимир Зеленський репетирував свою інавгурацію.

Також Знай.ua писав, якщо Володимир Зеленський переможе на виборах президента України, то на країну чекають величезних потрясіння. Таку думку висловив мер Дніпра Борис Філатов.