Президент України Петро Порошенко заявив, що статус морської держави буде збережано. На це не вплине російська агресія та анексія Кримського півострова.

Про це повідомляє прес-служа глави держави.

Порошенко зробив таку заяву у вівторо, 12 лютого, під час розширеної наради з питань розвитку морегосподарського комплексу в ході робочої поїздки на Одещину.

Я наголошую – ми не допустимо окупації Азовського моря. Ми не допустимо окупації Керченської протоки. Ми забезпечимо виконання двосторонніх угод і міжнародних конвенцій про мореплавання, в тому числі й в Чорному та Азовському морях. сказав Петро Порошенко

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Гарантії захисту національних інтересів країни, може забезпечити, на думку президента, і вступ України до НАТО. Порошенко прагне перетворити країну на частину "європейської нації".

Також президент України сказав, що для придунайського регіону особливим є рішення про закріплення у Конституції прагнень вступу України до ЄС і НАТО.

"Адже придунайський регіон є одним з найбільш орієнтованих на співпрацю з ЄС регіоном України. Так само це є регіон, розвиток якого напряму залежить від розвитку мореплавання", — зазначив він.

Порошенко також прагне посилити безпечне пересування морем.

Раніше український президент Петро Порошенко привітав захоплених в полон Російською Федерацією моряків Богдана Головаша і Владислава Костишина з отриманням звання "лейтенант" і військово-морських кортиків.

Нагадаємо, що вибори президента України: Путіна послали під три чорти, Кремль сказився.

Також "Знай.ua" писав, півтора десятка українців заарештували за кордоном. Їх тримають прямо в порту і поки невідомо, коли дозволять повернутися.

Як повідомляв портал "Знай.ua" , начальник кримських та донецьких головорізів Володимир Путін для повномасштабного вторгнення в Україну використовуватиме авіацію і ракети.