Проект постанови про присвоєння Уляною Супрун повноважень міністра готували на комп'ютері народного депутата від Оппоблока Олександра Долженкова.

Про це повідомляється на сайті Центру протидії корупції.

Варто відзначити, що Олександр Довженко - нардеп від фракції "Опозиційний блок", який за інформацією журналістів працює під крилом олігарха Рината Ахметова та є його довіреною особою.

Крім того відомо, що з олігархом Ахметовим також по'вязують "Радикальну партію", лідером якої є Олег Ляшко, а одним із нардепів Ігор Мосійчук, який і подав на уряд до суду при відстороненні Супрун.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Також варто додати, що постанова зареєстровано 8 лютого 2019 року. У ньому серед іншого пропонується визнати дії Супрун завдають шкоди інтересам українського народу і держави.

Разом з тим варто відзначити, що після того як суд відсторонив Уляну Супрун від обв'язків міністра охорони здоров'я кілька тонн медикаментів залишились заблокованими на складах МОЗ України. Документи підписати нікому, а потрібні препарати прибувають й надалі на склад. У деяких - термін зберігання 27 днів.

На складах знаходиться тентів на сотні тисяч доларів, які необхідні для вживлення в серця пацієнтів.

Працівники підприємства говорять про те, що кожного дня прибуває багато ліків, частину із яких Уляна Супрун встигла розподілити між медичними закладами ще до відставки, але інша частина - так і лишилась без підпису міністра.

До Уляни Супрун позивається радикал Ігор Мосійчук. Він звернувся до суду із заявою про те, що саме перебування Супрун на чолі міністра охорони здоров'я порушує його право на лікування та охорону здоров'я. Він аргументує це тим, що Супрун парламент не обирав. Політик також заявив про те, що на суді він надасть докази. Проте варто зазначити, що депутати лікуються у спеціальній лікарні, яка підпорядковується Державному управлінню справами, а не МОЗ.

Суддя Каракашьян постановив, що Супрун забороняється виконувати будь-які дії, що направлені на реалізацію повноважень міністра охорони здоров'я. Проте, коли відомі політики виступили на захист Уляни Супрун, суд опублікував роз'яснення, у якому йшлося про те, що міністр не має права ходити на засідання Кабінету міністрів, а також приймати рішення, що напряму стосуються роботи міністерства.

Нагадаємо, Супрун дала українцям нову порцію “життєво важливих” порад.

Як повідомляв "Знай.ua", Україна побила смертельно небезпечний рекорд.

Також "Знай.ua" писав, що ціни на медпрепарати змусять лікуватись подорожником.

Коридор ганьби для Мосійчука влаштували активісти під судом у справі відсторонення Супрун