В Україні набирає обертів передвиборча кампанія, штаби кандидатів озброїлися полчищами агітаторів та готівкою для підкупу виборців. При чому, політтехнологи, схоже, зовсім не переймаються якоюсь завуальованістю. Підкупщики телефонують просто на мобільні телефони і пропонують виборцям продати свій голос : ціна за майбутнє України, шокує.

Про один із таких випадків пише Рoliteka.

Прес-служба Харківського обласного управління поліції повідомила про те, що в неділю, 10 лютого, пенсіонеру невідомі по телефону запропонували гроші за те, щоб він поставив "потрібну" їм галочку в бюлетені на виборах президента України, які відбудуться 31 березня 2019 року.

Сума за продаж майбутнього України склала… 500 гривень.

Як розповів пенсіонер з Харківської області, якого схиляли до "вигідною угоди", дзвінок на мобільний телефон він отримав в районі 14.00 недільного дня 10 лютого.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Підкупщиком виборця виявилася жінка, яка намагалася вивідати, за кого чоловік планує голосувати на виборах, і взагалі чи прийде він до виборчої дільниці.

"Після чого вона запропонувала за грошову винагороду в сумі 500 грн проголосувати за певного кандидата. Для цього пенсіонеру необхідно повідомити свої персональні дані. Останній відповів відмовою і поклав трубку", – йдеться в повідомленні.

Слідчим Індустріального відділу поліції відкрито кримінальне провадження за статтею "Підкуп виборця, учасника референдуму".

Нагадаємо, Аваков розповів про незаконну агітацію. Як заявив головний правоохоронець країни, вже отримано множинні звернення про розповсюдження агітаційної продукції, яка не оплачена з рахунків виборчого фонду зареєстрованих кандидатів.

Аваков застеріг українців:

"Підкреслю: вся передвиборна агітація кандидата зобов'язана бути оплачена зі спеціального рахунку виборчого фонду та мати чітку інформацію про тираж, фірму-виробника та прізвища відповідального за випуск. Якщо ці умови порушені – така агітаційна продукція повинна бути прибрана, а порушники покарані згідно із законом".

Як повідомляв портал Знай.ua, Комітет виборців України вимагає, щоб Зеленський оплатив трансляцію фільму "Слуга народу" на телеканалах як агітацію.

Також Знай.ua писав, президентські вибори в Україні обіцяють бути гарячими - із традиційними підкупами, голосними обіцянками та маніпуляціями виборців.