Свою передвиборчу програму кандидат у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимир Зеленський охрестив позаочі "Країна мрії". Що насправді ховається під цією назвою та які зміни має намір внести він у життя України у випадку своєї перемоги?

Країна мрії Зеленського: доступно про основні пункти програми

"Квартал 95", концерт команди Зеленського у Житомирі
"Квартал 95", концерт команди Зеленського у Житомирі

Головне, чого хоче досягти Зеленський - народовладдя через референдум, більш того, це навіть фігурує у списку першочергових законопроектів. Народ буде вирішувати не тільки місцеві, а й зовнішні питання своїм відкритим голосуванням.

Далі у переліку - справедливість та рівність. Мова йде про закони "Про зняття недоторканності з Президента України, народних депутатів і суддів"; "Про імпічмент Президента України"; "Про відкликання народного депутата України".

Володимир Зеленський лідирує у виборчих перегонах
Володимир Зеленський лідирує у виборчих перегонах

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Слуга народу також обіцяє відділити судову гілку від Президента, мирових суддів обиратиме народ, а кримінальні злочини вирішуватиме суд присяжних.

Мир для України Зеленський має намір вибороти через підтримку гарантами за Будапештським меморандумом і партнерами з ЄС, виключає "здачу національних інтересів і територій". Армію артист зробить професійною із натівськими стандартами та зарплатами.

Квартал 95 на Донбасі
Квартал 95 на Донбасі

Зарплати українців, як вважає комік, занадто низькі і їх потрібно терміново вивести на нормальний рівень. Для цього першочерговими завданнями будуть детінізація економіки, свобода конкуренції, розвиток внутрішнього виробництва, довгострокове недороге кредитування.

Крім того, він виступає за заміну податку на прибуток податком на виведений капітал. Цікавою є обіцянка впровадити економічний паспорт українця, на який від народження накопичуватимуться кошти від реалізації державою природних благ. Після 18 кожен зможе отримати ці гроші як стартовий капітал.

"Квартал 95" у Івано-Франківську
"Квартал 95" у Івано-Франківську

Корупції Зеленський проголошує нульову толерантність, а корупціонерам обіцяє довічну заборону обіймати державні посади та конфіскацію майна. Антикорупційні органи отримають повну підтримку для виконання своїх функцій.

"Квартал 95" у Івано-Франківську
"Квартал 95" у Івано-Франківську

Пункт "Здорова та освічена нація" гарантує гідні умови праці та оплату для працівників сфер медицини та освіти, а також сучасну інфраструктуру та обладнання. Найважливішими кроком у сфері охорони здоров’я буде запровадження страхової медицини. Для "шкільних геніїв" Зеленський хоче запровадити принцип "гроші ходять за талановитим студентом". Це означає, що школярі отримають освітній ваучер, який зможуть витратити на навчання на свій розсуд.

Квартал 95 на Донбасі
Квартал 95 на Донбасі

Також Зеленський обіцяє монетизацію субсидій та пільг та перехід від солідарної до накопичувальної пенсійної системи. Це означає, що страхові накопичення не пропадатимуть у фондах, а переходитимуть у спадщину.

"Квартал 95" із концертом в Ужгороді
"Квартал 95" із концертом в Ужгороді

За словами кандидата, держава забезпечить всіх доступом до швидкісного інтернету та автоматизує публічні процеси, "адже комп’ютер хабаря не бере". Приймати важливі рішення, зокрема голосувати на референдумах та виборах можна буде через інтернет.

Дивіться: виступ "Кварталу 95", зібрання "Слуги народу" та флешмоб від кандидата

Нагадаємо, рейтинги кандидата у президенти України від політичного руху "Слуга народу" Володимира Зеленсього вкотре різко пішли вгору.

Як повідомляв "Знай.ua", передвиборчу програму Зеленського порівняли із серіалом "Слуга народу". Також "Знай.ua" писав, пророцтво "Кварталу 95" про реформу Авакова згадали в мережі.