Більшість українців мають намір голосувати за коміка і самовисуванця Володимира Зеленського, який йде в президенти, зареєструвавши партію "Слуга Народу". 26% голосів готові відійти Зеленському – це колосальний відрив від інших кандидатів, незважаючи на переконливу антирекламу на кожному кроці. Варто визнати, що актор дійсно зумів завоювати електоральні симпатії, і якщо народ не передумає, то в березні, можливо, вже побачимо Зеленського на чолі нашої країни. Рейтингами поділився Київський міжнародний інститут соціології.

Отже, серед тих респондентів, які визначилися зі своїм вибором, за актора готові проголосувати 26,9%.

Далі з деяким відривом йдуть: Петро Порошенко, якого підтримують 17,7% респондентів, і Юлія Тимошенко - 15,8%. Різниця їх результатів знаходиться в межах статистичної похибки.

Ще 9,8% проголосували б на виборах за Юрія Бойка.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Близькі результати показали Олег Ляшко та Анатолій Гриценко - 6,6% та 6,1%. Інші кандидати набирають менше 3%.

Опитування проводилося з 31 січня по 10 лютого у всіх регіонах України, окрім Криму та непідконтрольних частин Донецької і Луганської областей. Опитано 2007 респондентів старше 18 років.

Похибка дослідження становить 1,4%-3,3%, кажуть соціологи.

Схожий розклад сил показували і попередні соціологічні опитування, які були оприлюднені в січні.

"Пари" на другий тур

Соціологи КМІС також заміряли настрої населення щодо другого туру виборів. Учасникам опитування запропонували шість різних пар кандидатів.

За їх даними, Володимир Зеленський перемагає у другому турі Петра Порошенка і Юлію Тимошенко, відриваючись від них на 22 і 13% відповідно.

В парі Порошенко-Тимошенко більше симпатій респондентів отримала лідер "Батьківщини". 27% серед усіх респондентів проти 18,9%;

Юрій Бойко набирає менше, ніж Петро Порошенко і Юлія Тимошенко.

Анатолій Гриченко програє у другому турі Юлії Тимошенко.

Шанси на президентство і антирейтинг

Цікаво, що на думку респондентів найбільші шанси перемогти на виборах має Петро Порошенко - 17,8%, Юлія Тимошенко - 16,8% і Володимир Зеленський - 13,7%.

Далі зі значним відставанням йдуть Юрій Бойко - 3,9% та Анатолій Гриценко - 1,3%.

Нагадаємо, раніше Знай.uа публікував коротке досьє на всіх рекордних 44 кандидатів у президенти України.

Раніше ми повідомляли, що Зеленський поставив "старих" кандидатів на місце: гречка і гумор – різні речі.

читайте Також: передвиборчі плани Зеленського простими словами – субсидії, медицина, освіта в поданні "Слуги Народу".