Уляна Супрун – відома особистість, причому не стільки в результаті яких-небудь позитивних змін у медицині, скільки завдяки своїй активній діяльності в соціальних мережах. Українці неоднозначно сприймають зміни в роботі швидкої, вартості лікарських препаратів та їх якості, однак знаменитість це, по всій видимості, не дуже хвилює.

Кандидатура Уляни Супрун на посаду міністра охорони здоров'я України не вноситься у Верховну Раду через неузгодженості в коаліції. Про це в п'ятницю, 15 лютого, заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в ефірі телеканалу "Прямий".

Політик розповів: "Питання в тому, що ми досі ведемо консультації з коаліцією. Я не можу подати в парламент подання, якщо я розумію, що немає погодження з коаліцією. Коли я буду впевнений у тому, що ми на 100% забезпечимо 226 голосів і коаліція підтримає, я обов'язково це зроблю". Глава уряду також вважає, що "зміни в медицині не можна зупиняти".

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Крім того, Гройсман переконаний, що Супрун "може нормально працювати", а що стосується обмежень, то воно лише одне - вона не голосує на засіданнях Кабінету Міністрів.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що Мосійчук розповів про доповнення до вимог у позові проти Уляни Супрун. Політик заявив, що буде домагатися її звільнення, а також анонсував новий позов – з боку Андрія Лозового, який збирається подавати його найближчим часом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": нардеп Шахов звернув увагу на те, що Україну накрили епідемії, внаслідок чого він переконаний, що реформа охорони здоров'я йде не в ту сторону. Політик також підкреслив, що найгірше людям, які не можуть дозволити собі купити ліки, а також заявив про десятки тисяч хворих на кір.

Також "Знай.uа" писав, що Кабінет міністрів України дозволив Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я, за винятком виключних повноважень міністра як члена Кабміну. Таке рішення зумовлене необхідністю розблокувати основні питання діяльності міністерства.