Спецпрокурор Роберт Мюллер рекомендував від 19 до 24 років ув'язнення для екс-глави передвиборної кампанії президента США Пола Манафорта за вісім фінансових злочинів. Про це повідомляє CNN.

"Манафорт більше 10 років вів себе так, ніби він ставить себе вище закону. Наведена тут пропозиція повинна відображати серйозність цих злочинів і служити для того, щоб утримати Манафорта і інших від такої поведінки", - йдеться в заяві прокурора.

Пол Манафорт
Пол Манафорт

Нагадаємо, Пол Манафорт пішов на угоду зі слідством і визнав себе винним у змові проти США і перешкоджанні правосуддю. Також Манафорт попередньо дав згоду на угоду зі спецпрокурором Робертом Мюллером.

Нагадаємо, екс-глава виборчого штабу Трампа Пол Манафорт кілька разів порушив умови угоди з командою спецпрокурора Роберта Мюллера і брехав з приводу ключових епізодів, які фігурують у "російському розслідуванні"

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Пол Манафорт
Пол Манафорт

Про це стало відомо завдяки даним постанови Емі Берман Джексон, судді округу Колумбія.

Так, суддя Берман Джексон, яка очолює процес по справі Манафорта у вашингтонському суді, визнала переконливими докази фактів неправдивих свідчень, зроблених колишнім головою штабу Трампа. Суддя погодилася із звинуваченням, що Манафорт навмисно збрехав як мінімум у трьох випадках, включаючи спілкування з його колишнім бізнес-партнером, російсько-українським політконсультантом Костянтином Килимником.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Конкретно, Манафорт збрехав слідчим, відповідаючи на питання про те, чи передавав він Килимнику дані соцопитувань, зроблених штабом Трампа, а також з приводу обговорення з Килимником так званого "плану мирного врегулювання в Україні".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що слідчі з США зацікавилися українськими політиками, які їздили на інавгурацію Дональда Трампа. Зокрема, їх цікавить, яким чином громадяни України отримали запрошення на інавгурацію 45-го президента сполучених Штатів. Про це пише The New York Times.

Нагадаємо, українські олігархи посадили Трампа в президентське крісло: деталі розслідування.

Як повідомляв Знай.uа, Порошенко підписав важливий закон, який змінить все.

Знай.uа писав, Манафорт "мирив" Україну разом з Путіним: деталі розслідування.