Вирішено питання про внесення подання справи Савченко-Рубана про визначення територіальної підсудності у Верховний суд, про що повідомляє УНН, посилаючись на прес-службу Судової влади України.

У повідомленні йдеться: “Колегія суддів судової палати у кримінальних справах Чернігівського апеляційного суду прийняла рішення, яким частково задовольнила подання Чернігівського районного суду Чернігівської області про зміну територіальної підсудності кримінального провадження № 22018000000000237 за обвинуваченням Володимира Рубана і Надії Савченко. Вирішено питання про внесення подання про визначення територіальної підсудності в Верховний суд”.

Клопотання прокурора про продовження строку дії запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою щодо обвинувачених Савченко і Рубана також задоволено.

У прес-службі заявили, що підсудним продовжений і термін перебування під вартою на 60 днів включно до 15 квітня поточного року, без визначення розміру застави. Ця постанова не підлягає оскарженню в касаційному порядку.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто відзначити, що судове засідання у Чернігівському апеляційному суді проходило в режимі відеоконференції з причини того, що частина адвокатів Володимира Рубана і Надії Савченко знаходиться в Києві.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що справу Рубана і Савченко розглядатимуть у Слов'янську Донецької області і відповідне рішення було прийнято суддівською колегією.

Як повідомляв портал "Знай.uа": ситуація з перекиданням справи Савченко-Рубана з одного міста в інше спрямована на відволікання уваги. Передбачається, що таким чином їх хочуть віддалити від Києва, щоб не створювати підґрунтя для інфоповоду.

Також "Знай.uа" писав, що Надію Савченко, яка нині перебуває в СІЗО за підозрою в підготовці терактів у центрі Києва, висунули в президенти України на з'їзді партії "Суспільно-політична платформа Надії Савченко".