Нещодавно Дональд Трамп підписав пакет законів, у якому передбачена допомога Україні в розмірі близько 700 мільйонів доларів.

Раніше Конгрес дав згоду на те, щоб Україні виділили 695,7 мільйонів доларів (точна сума). Про це зазначають у посольстві України в США. Допомога має надійти згідно Закону про ассигнування Державного департаменту, зарубіжних операцій та суміжних програм. Там було закріплено суму близько 450 мільйонів доларів.

У рамках програми Міжнародне воєнне фінансування до 115 мільйонів доларів передбачено на воєнно-технічну підтримку. Також у цьому році Пентагоном було виділено 250 мільйонів доларів для України.

Раніше ми писали, що президент США Дональд Трамп закликав НАТО продовжити збільшення витрат на оборону і підтвердив свою відданість Альянсу. Про це стало ясно з заяви виконуючого обов'язки міністра оборони США Патріка Шенахэна за підсумками дводенної зустрічі міністрів оборони країн-членів у Брюсселі.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Міністерську зустріч Шенахэн назвав "сімейною" і вирішив нагадати сова Трампа про те, що він буде "Підтримувати НАТО на 100%"

Нагадаємо, що Саудівська Аравія готова взяти на себе відновлення зруйнованої багаторічною війною Сирії, про що повідомив президент США Дональд Трамп на своїй сторінці в Twitter.

Як він написав: "Хіба не приємно, коли надзвичайно багаті країни допомагають відновленню своїх сусідів, замість Великої країни, США, яка розташована за 5 тис. миль".

Заяву опубліковано на тлі нещодавнього рішення Трампа про виведення американського військового контингенту з Сирії, відповідний наказ про що раніше був підписаний міністром оборони США Джимом Маттисом.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Трамп обрав нового скандального генпрокурора. Президент США Дональд Трамп в п'ятницю висунув кандидатуру Вільяма Барра на посаду генпрокурора США, яку він уже обіймав при Джорджі Буші-старшому, повідомляє AP.

Також "Знай.uа" писав, що Путін отримав останній шанс від НАТО: що буде з Договором про ракети. Росії, яка грубо порушила Договір про обмеження ракет малої і середньої дальності (ДРМСД), дали останній шанс повернутися до виконання цієї угоди і врятувати її.