Нещодавно Кабінет Міністрів дозволив Уляні Супрун виконувати обов'язки міністра охорони здоров'я України. У Києві неподалік Окружного адміністративного суду керівництво МОЗ провело брифінг. На ньому Супрун відповіла на запитання про своє громадянство.

Брифінг відбувся у п'ятницю, 15 лютого. Виконувачу обов'язків міністра охорони здоров'я поставили запитання, чи є у неї американське громадянство.

Відповідь Супрун була примітивною: "я - українка". Про американське громадянство вона навіть не згадала. Хоча раніше саме через подвійне громадянство суд позбавив її права займати високу посаду в Україні.

На інші численні питання в.о міністра охорони здоров'я не відповіла. Після закінчення брифінгу вона сіла в авто та поїхала.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

Варто зазначити, що задовго до виступу Супрун, у Окружного суду зібралися багато людей. Одні виступили з підтримкою Уляни Супрун, інші звинувачували її в незаконному займанні посади. Противники були з символікою глави "Радикальної партії Олега Ляшка". Також на акції перебували правоохоронці та велика кількість представників ЗМІ.

Заявление и.о. министра здравоохранения Ульяна Супрун

Geplaatst door Информатор Киев op Vrijdag 15 februari 2019

Як зазначається, розпорядження уряду дозволяє Уляні Супрун затвердити розподіл вакцин і ліків у регіони, відправити на закордонне лікування 44 українців, продовжити процес будівництва дитячої лікарні ОХМАТДИТ, закупівлю обладнання та приймати інші невідкладні рішення. Ці документи будуть підписані найближчим часом.

Нагадаємо, Супрун відсторонили: як рішення скандального судді змінить життя українців.

Також "Знай.ua" писав: "Супрун дала українцям нову порцію" життєво важливих "рад: допоможуть дієти і ліки".

Крім того, "Знай.ua" писав: "Невгамовна Супрун підготувала для українців порцію" свіжих "реформ: чого чекати".