Президент Франції Еммануель Макрон і президент Росії Володимир Путін провели телефонні переговори, де обговорили Україну.

Про це стало ясно завдяки повідомленню прес-служби президента Франції.

Путін і Макрон
Путін і Макрон

Президенти обговорили українське питання, але конкретно поки нічого невідомо.

Путін з Макроном також обговорили ситуацію в Сирії, переговори з Іраном і Туреччиною по сирійському питанню.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Варто нагадати, що Країни Європейського союзу прийшли до згоди з приводу врегулювання скандального проекту газопроводу "Північний поток-2".

Про це повідомляють ЗМІ.

Зараз вже відомо, що влада Франції та Німеччини досягла згоди щодо подальшого будівництва газопроводу, запропонувавши альтернативні поправки до директиви.

Варто відзначити, що напередодні Франція виступила проти реалізації "Північного потоку-2". Офіційний Париж зазначав, що не має бажання збільшувати залежність ЄС від російського блакитного палива і збирався підтримати зміну законодавства ЄС, яка ускладнить будівництво газопроводу.

"Що стосується газової директиви, то ми досягли угоди, і це стало можливим завдяки тому, що Франція і Німеччина тісно співпрацювали", – сказала Меркель.

Ангела Меркель
Ангела Меркель

Таким чином лідери ЄС дали згоду на прокладку газопроводу в обхід України. Більше того, відтепер всі рішення щодо газопроводу буде приймати виключно Німеччина.

Зазначається, що Начальник кримських і донецьких головорізів Володимир Путін на зустрічі з турецьким президентом Реджепом Тайіпом Ердоганом несподівано вибухнув гучними заявами на адресу політики США щодо Сирії.

Путін заявив, що американська армія нібито перебуває на території Сирії незаконно.

Про це стало відомо завдяки повідомленням кремлівського пропагандиста Дмитра Смирнова. Також до запису прикріплене відео заяви.

Нагадаємо, Лукашенко і Путін можуть об'єднатися: готові зайти дуже далеко

Як раніше повідомляв "Знай.ua" Макрон пішов на рішучі дії через “жовті жилети”: все закінчиться в травні

Також Знай.ua" писав про те, що США закликали армію Венесуели перейти на бік "народного президента": Мадуро вже збирає речі