В Одеській, Миколаївській та Херсонській області, в безпосередній близькості від Криму, на початку липня-2019 пройдуть масштабні українсько-американські військові навчання «Сі Бриз – 2019». Стало відомо, яка військова техніка буде задіяна в навчаннях. Це дев'ять кораблів та катерів морської охорони, два літаки і вертольоти, розповідає Гопогранслужба України.

«В морському компоненті заплановані артилерійські стрільби, висадки оглядових груп і багато інших вправ, суть завдання яких не розголошується, оскільки залишається актуальним режим «вільної гри» (free play), в якому раптові завдання будуть надходити від багатонаціонального штабу навчань», – йдеться у повідомленні ДПСУ від 16 лютого.

За повідомленням прикордонників, новацією нинішніх навчань стане відпрацювання річкового елемента. За легендою, ворожі елементи будуть намагатися заблокувати вихід до моря з найбільшої водної артерії Європи – річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечення супроводження транспортних цивільних суден річкою і їх вільний прохід через гирло Дунаю до Чорного моря. У даному навчальному елементі будуть задіяні виключно сили Держприкордонслужби, зокрема Морської охорони», – заявляють прикордонники.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Військові маневри Сі Бриз

Військові навчання «Сі Бриз» проводяться Україною та США щорічно з 1997 року і є відкритими для інших країн.

У лютому на українському полігоні «Ягорлык» біля анексованого Росією Криму українські військові запланували провести бойові стрільби зенітних ракетних комплексів.

Нагадаємо, раніше ми писали, що в Мюнхені відбулася конференція з безпеки: війна Росії і США, український газ і криза по всіх фронтах.

Так, повідомляється, що конференція з безпеки тривала три дні.

Раніше наш портал повідомляв, що авіаносець часів Другої світової з'явився вченим з дня океану.

Нагадаємо, німецький підводний човен часів Другої світової війни знайшли військово-морські сили Туреччини на дні Чорного моря біля турецького узбережжя. Субмарина типу U-23 була випадково знайдена в ході зйомок документального фільму телеканалу TRT, які велися за підтримки ВМС республіки.

Як повідомляв портал "Знай.uа" науковці національного заповідника "Хортиця" знайшли на дніпровському дні під Херсоном два середньовічних дерев'яних корабля. У XVII столітті там відбувалася жвава торгова навігація.

Також "Знай.uа" писав, американські дослідники з Північно-Західного університету дізналися, що скандинавські поселенці в Гренландії жили в незвично теплих для даної місцевості погодних умовах, коли літні температури могли досягати десяти градусів Цельсія.

Дивіться: як проходять міжнародні військові навчання Сі Бріз