Перший заступник голови Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі Ірина Геращенко заявила, що колишній український омбудсмен Ніна Карпачова підіграє "кремлівським сценаріям".

Про це український політик написала на своїй особистій сторінці в Facebook.

"Виявляється, ФСБ і російський генерал-омбудсмен допустили в СІЗО до ув'язнених якусь Ніну Карпачову. А офіційного і повноважного українського уповноваженого з прав людини Людмилу Денисову, незважаючи на всі її зусилля і наполегливість нашого МЗС, так і не допустили відвідати моряків і навіть до суду на всі слухання", - нагадала Геращенко.

На думку першого віце-спікера Ради, Росія використовує Карпачову в гібридної війні з Україною. А вона у свою чергу здійснюючи спільні візити з російською уповноваженою з прав людини Тетяною Москальковою лише сприяє цьому.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

"Гібридна війна - це коли РФ використовує гібридного "омбудсмена", витрушує від пилу Януковича, який заявляє, що, якщо Порошенко його попросить, то він готовий просити Путіна про заручників. Замість Денисової - Карпачова, замість Порошенко - Янукович, РФ дістає зі своїх загашників різних персонажів, які підіграють кремлівської платівці про "нелегітимність української влади", - зазначила Геращенко.

"Жахливо, що в цих сценаріях Москва грає долями живих людей" , - додала вона і повторила офіційну позицію української влади про готовність негайно передати РФ 25 засуджених росіян в обмін на політв'язнів Кремля.

Нагадаємо, що Ірина Геращенко різко прокоментувала дії правоохоронців під час затримань на Контрактовій площі.

Як повідомляв "Знай.ua", Петро Порошенко привітав захоплених в полон Російською Федерацією моряків Богдана Головаша і Владислава Костишина з отриманням звання "лейтенант" і військово-морських кортиків.

Також "Знай.ua" писав, що на Геращенко накинулася улюблениця Путіна і Кадирова: "прошмандовка лютує".