Вихід США із договору, який забороняв Трампу та Путіну мати на озброєнні та розробляти ракети середньої та меншої дальності, матиме несподівані наслідки.

Дональд Трамп
Дональд Трамп

Про це пишуть ЗМІ з посиланнямна коментарі колишнього посла США в Україні Стівена Пайфера.

Експерт вважає, що Україна у цій ситуації несподівано отримує нові козирі.

"Україна отримає свободу у розробці, випробуваннях та розміщенні наземних балістичних і крилатих ракет", - каже Пайфер.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів
Показати ще

"Росія порушила Договір про ракети середньої і меншої дальності. Сполучені Штати оголосили, що припиняють свої зобов'язання і виходять з договору. Росіяни сказали: "Ми тоді теж припиняємо". Таким чином у нас є угода, у якій беруть участь США, Росія та інші держави, що стали наступниками СРСР, за винятком країн Балтії. І на місці українців я б поставив собі запитання: "А чому я повинен виконувати угоду, з якої виходять і росіяни і американці?". І якщо ця угода піде в історію, то я вважаю: Україна має повне право будувати ракети із дальністю від 500 до 550 кілометрів. Інше питання – і українці повинні це для себе вирішити, – чи хочуть вони насправді будувати такі ракети! Але якщо договір про РСМД припиняє дію, то і заборони, запроваджені цим договором, теж зникають. І в України не буде юридичного зобов'язання не створювати такі ракети. А ось чи подумали про це росіяни, чи ні – у цьому я не впевнений".

путін
путін

Експерт також прокоментував мирний план для України - для того, щоб він запрацював, необхідна миротворча операція, яка може стати відмінним інструментом для врегулювання конфлікту на окупованій частині Донбасу. Але визначення її мандата і того, як мають діяти митротворці, буде непростим завданням. Тому що врешті-решт необхідна згода і з боку Росії, і з боку України. І це вимагатиме від обох країн йти на компроміс із низки питань, а досягти його дуже складно.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Я сподіваюся, що Захід буде все більше посилювати санкційний тиск, і далі розширюватиме санкції проти Росії. На мій погляд, було великою помилкою, що Сполучені Штати і Європа відразу ж не ввели додаткові санкції після військових дій Росії щодо українських кораблів у Керченській протоці. Я думаю, це був поганий сигнал для Москви", - резюмував експерт.

Нагадаємо, генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг заявив, що альянс повинен бути готовий до дій в новій реальності, при якій Росія розмістить значні ядерні військові потужності у своїх європейських кордонів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, нещодавно Дональд Трамп підписав пакет законів, у якому передбачена допомога Україні в розмірі близько 700 мільйонів доларів.

Також Знай.ua писав про те, що росіянин Ігор Востріков, який втратив у страшній пожежі сім'ю, виїхав до США і без сорому розповідає про красиве життя.