Незважаючи на те, що вся країна чує і бачить як Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков всіляко публічно демонструє, що він залишиться над сутичками між кандидатами в президенти і їх штабами, абсолютно зрозуміло, він всіма можливими способами підтримуватиме саме її – Юлію Тимошенко.

Про це повідомляє Site.ua.

Останнім аргументом на користь цього твердження стали події на столичному Подолі, під час проведення мітингу на підтримку кандидата в президенти Юлії Тимошенко. В цю суботу, 9 лютого, ще до початку запланованого на 19.00 мітингу Тимошенко на Контрактовій площі у Києві, співробітники Національної поліції затримали 15 осіб з-поміж учасників акції «Хто замовив Катю Гандзюк?», які збиралися поставити кандидату в президенти запитання з приводу її однопартійця Мангера, якого підозрюють в замовленні вбивства Катерини Гандзюк. Того ж дня, повторно, біля Подільського відділку Національної поліції було затримано ще біля 40 осіб. Дії співробітників Національної поліції того дня вказують на те, що на найвищому рівні по вертикалі МВС було віддано вказівку не допустити будь-якого негативу на масовому заході на підтримку Юлії Тимошенко. Міністр Аваков в публікації у своєму профілі в соцмережі назвав затриманих учасників акції «Хто замовив Катю Гандзюк?» «порученцами штаба» одного з кандидатів в президенти. Юлія Тимошенко була більш конкретною і назвала спробу активістів поставити їй незручні запитання «черговою спецоперацією СБУ, організованою за прямою вказівкою Петра Порошенка». При цьому Юлія Тимошенко свідомо проігнорувала той факт, що учасники акції ««Хто замовив Катю Гандзюк?» на публічних заходах Президента Петра Порошенка ставлять йому не менш незручні питання, аніж збиралися поставити їй.

Увечері, 13 лютого, на багатьох інформаційних ресурсах з’явилася публікація під назвою «Сініцин звинуватив поліцію у підготовці масштабного підкупу виборців», де йдеться про те, що поліція будує сітку підкупу або прямого впливу на виборців. За інформацією волонтера і громадського активіста Романа Сініцина таку «підготовку до виборів» в Нацполіції очолив нещодавно призначений заступник голови Нацполіції - начальник департаменту оперативної підтримки Олег Козловський. "Саме з Козловським постійно контактує один (чи одна) з кандидатів в Президенти. Саме під Козловського при керівниках поліції кожної області ввели посаду "помічника по виборам" і розставили туди різних, часом дуже цікавих, людей".

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Громадський активіст прямо не вказує на Юлію Тимошенко (хоч і натякає на «одну»). Але в поінформованих колах призначення Олега Козловського заступником голови Нацполіції називають прямим наслідком домовленостей Юлії Тимошенко і Арсена Авакова. Екс-начальник Управління Служби безпеки України в Луганській області Олег Козловський, якого в квітні 2018 року Президент Петро Порошенко звільнив з посади, отримав обіцянку від кандидата в президенти Юлії Тимошенко, в разі її перемоги на виборах, отримати посаду одного з керівників Служби безпеки України або голови Державної прикордонної служби України. Близьким до Юлії Тимошенко і Арсена Авакова сьогодні є також «колега» Олега Козловського – екс-радник Голови СБУ Юрій Тандіт, якого небезпідставно пов’язують з Віктором Медвечуком, кажучи, що саме він ввів Тандіта в «тему» обміну полонених. Сьогодні Юрій Тандіт виступає переговірником Юлії Тимошенко і навіть обіцяє діючим високопосадовцям отримання посад при «новому президенті» в обмін на лояльність і неперешкоджання злочинній співпраці штабу Юлії Тимошенко і Національної поліції.

Додатковим доказом брехні міністра Авакова щодо його незалежності і рівновіддаленість від усіх кандидатів, а також того, що він лише прикривається чесними виборами, є також документи, які оприлюднив блогер Роман Сініцин. Ці матеріали свідчать про те, що низова ланка в системі Національної поліції, очевидно виконуючи злочинні накази вищого керівництва, готується тиснути на виборців, а також збирає інформацію щодо політичних симпатій громадян, а особливо працівників бюджетної сфери, в незаконний спосіб. Так, з оприлюднених документів випливає, що начальники місцевих відділень поліції вимагають від керівників бюджетних установ надавати інформацію щодо належності їхніх підлеглих до політичних партій. В даному випадку з такою вимогою до Головного лікаря Демидівської центральної лікарні звернувся начальник Демидівського відділення поліції майор поліції О. Лопуга.

Коли цей «документ» потрапив до керівництва Рівненської обласної держадміністрації, Головне управління Нацполіції в Рівненській області в терміновому порядку направило Головному лікарю Демидівської центральної лікарні листа з проханням вважати такий запит «неактуальним» і не надавати запитувану інфомацію. Неактуальним??? Такий запит є незаконним, а його скерування має всі ознаки перевищення службових повноважень і перешкоджання здійсненню виборчого права, та має розслідуватися ДБР. І, звісно, вже нікого в цій країні не дивує відсутність будь-якої реакції на такі дії підлеглих міністра Авакова, який, за його ж твердженням, сьогодні є єдиним гарантом чесних виборів.